— Totalt sett for påsken har vi skrevet ut 167 forenklede forelegg og beslaglagt 18 førerkort. I fjor var totalen 192 forelegg og 20 beslag, så det er en liten nedgang, sier distriktsleder Øystein Krogstad i Utrykningspolitiet (UP) til Fædrelandsvennen.

Mindre trafikk andre påskedag

Ett av førerkortbeslagene ble gjort andre påskedag, da enbilist raste forbi UP med en gjennomsnittsfart på 162 kilometer i timen.

— Det er jo en snittmåling, så da går det forholdsvis fort. Vi hadde like mange folk ute i dag som vi hadde i går, og alle har meldt om at det har vært betydelig mindre trafikk i dag, sier Krogstad.Mesteparten av trafikken skal ha passert søndag, og da ble det delt ut dobbelt så mange bøter som på samme dag i fjor.

— De aller fleste er jo familiebilister. Vi har vært på veldig mange plasser, både riksveier, fylkesveier og europaveier. Med tanke på trafikken som har vært er ikke 167 forenklede forelegg så mye, sier Krogstad.

Ingen alvorlige ulykker

Samlet sett sørger bøtene for over 800.000 kroner innbetalt til staten.

— I snitt ligger de forenklede foreleggene på 4-5 tusen kroner, og førerkortbeslagene på 10-15 tusen kroner, så staten har gått ut med pluss i påsken i år også, sier UP-sjefen.

Han håper på en videre reduksjon neste år.— Jeg hadde håpet at reduksjonen ville være enda større, men vi får satse på enda færre til neste år heller. Det ble heller ingen alvorlige trafikkulykker i påsketrafikken, da må vi si oss fornøyde, sier Krogstad.