— Vi skal definitivt riste av oss Brann-kampen fort og slå tilbake mot Nest-Sotra i dag. Vi har ett mål for øye - vi skal sørge for å komme oss ovenpå igjen raskt, sier Pedersen. Fædrelandsvennen følger kampen mot Nest-Sotra med livechat.

Grimstad-gutta er nå nummer sju, et poeng bak Hødd og Ranheim. 2-0-tapet mot Brann foran drøyt 9000 bergensere førte Jerv utenfor kvalikplass. Den opplevelsen vil Jerv lære av.

— Vi skal bruke denne opplevelsen for alt det er vært. Det er veldig god læring å møte et sånt stadion og trøkk for de som ikke har vært med på det før. Det er fantastisk morsomt, sier Pedersen, som selv fikk spille foran Borussia Dortmunds berømte supportere i sin spillerkarriere.

- Skal angripe

I terminlisten til Jerv står Nest Sotra hjemme i dag, Bærum borte og Follo på Levermyr avslutningsvis.

— Det blir tøffe kamper alle sammen, men vi er i en posisjon hvor det bare er å angripe de kampene. Vi skal sørge for at vi vinner og presterer godt i de kampene. Vi skal ha resultater, lover Pedersen.

Samtlige av Jervs motstandere kjemper for å beholde plassen i 1. divisjon og vil kjempe med nebb og klør.

— Det er tøffe kamper mot lag som er involvert i den ene enden av tabellen, mens vi er i vår situasjon i toppen. Det blir en interessant slutt, mener Pedersen.

Steinar Pedersen og Jerv har to hjemmekamper igjen i innspurten. Først venter Nest-Sotra søndag. H Foto: HÅVARD KARLSEN

Fordel eller ulempe?

Visekaptein i Jerv, Jan Jenssen, er ikke sikker på om det er en fordel eller ulempe at Jervs resterende motstandere er involvert i bunnen av tabellen. Når det er sagt, så er samtlige lag i 1. divisjon innblandet i enten topp eller bunn. Kun Sogndal ser ut til å kunne puste rolig som kongen av haugen.

— Nei, si det. Alle de under oss kan jo rykke ned. Jeg vet ikke om det er noen fordel, men det er samme det. Man bryr seg ikke om hvem vi spiller mot. Vi går utpå der for å vinne de neste tre kampene uansett, forteller Jenssen.

Jervs nærmeste konkurrenter møter lag som ligger høyere på tabellen enn Jevs motstandere. Tøffest ut ser det kanskje for trønderne. Ranheims program består av Strømmen, Bryne og Sandnes Ulf. Hødd skal møte Fredrikstad, Strømmen og Brann.

— Vi er ferdig med topplaga nå, og har de lagene som sliter på nedre halvdel. Tidligere i sesongen har vi slitt litt mot de dårligste lagene og tapt mot flere av dem, så vi må være veldig skjerpa, mener Øyvind Knutsen, Jervs keeper.

Tåler Brann-tap

Jerv-gutta tror det mentale kan avgjøre innspurten.

— Vi vet at det er lag i stor poengnød som vil ofre alt for å overleve, de har kanskje en sterkere mental innstilling enn de lagene som jobber for å nå kvalik. Uansett skal vi vise lagene at vi har mest lyst på seieren, mener Knutsen.

Jenssen er ikke redd for at Jerv skal sprekke etter opplevelsen i Bergen, som førte Jerv utenfor kvalikplass.

— Vi har tapt en kamp mot Brann på bortebane. Det er ikke noe krise det. Vi skal jobbe på videre denne uka og stå ut løpet. Vi skal hvert fall ikke falle sammen av et tap mot Brann, sier Jenssen og flirer.