— Vi forbereder oss som vi pleier, med beredskap på kjørekontroller og tett kontakt med entreprenøren, forteller regionsjef i Statens vegvesen, Johan Mjaaland.

Det er nemlig meldes nedbør og hardt vær de neste dagene.

Les:

Etter denne ukas trafikkaos er det også innført strakstiltak om å stanse enveiskjøring på E 39 om det skulle bli uvær. Det er også satt ut ekstra utstyr, blant annet i Trybakken og Vatnebakken.

— Sannsynligvis snødekke på E 39

I tillegg saltes det preventivt langs veiene, og det er planlagt mer salting enn normalt. Regionsjefen understreker likevel at man ikke kan forvente svarte veier hele tiden.

— Kommer de mengdene som yr.no nå antyder, blir det nødvendigvis snødekke på E 39. I så fall vil vi råde folk til å være kritiske til hvorvidt de i det hele tatt bør ferdes på veien og sørge for å være riktig skodd. Det er observert biler med sommerdekk i køene som har oppstått de siste dagene.

Utfører kontroller

Ellers følger veivesenet de vanlige rutinene for brøyting og kontroll av biler.

— Vi har allerede folk sittende på vektstasjonene i Kristiansand og Flekkefjord, som eventuelt tar inn biler som må kontrolleres. Det samme gjelder for trafikkstasjonen i Arendal. I tillegg har vi folk i Vatnebakken og Trybakken, som følger med på føret og hvordan det eventuelt forandrer seg, forteller lederen for tungbilkontrollen i Agder, Morten Nilsen.

Blir det snø vil veivesenet stå klare til å ta imot dårlig skodde trailere ombord på Color Lines Superspeed, som legger til kai i Kristiansand klokka 15.30.