I den oppsiktsvekkende saken ble 23-åring i Kristiansand tingrett i fjor sommer dømt til fengsel i seks og et halvt år. I alt ble han straffet for til sammen 14 forhold, der de mest alvorlige var bortføring, tortur og grovt ran av to menn. Begge ble hold fanget på yachten "La Loba" i Kristiansand.

Den ene mannen var innesperret i mer enn fire dager, den andre i mer enn ett døgn. I begge tilfellene lå ofrene bundet, dels med hette over hodet, under kummerlige forhold nede i båten. Bakgrunnen var inndrivelse av en beskjeden narkogjeld, og tiltalte fungerte som «mellommann» mellom og ofrene og ikke navngitte «bakmenn».

Mannen anket opprinnelig også skyldspørsmålet, men opprettholdt bare anken på straffeutmålingen da saken kom opp i Agder lagmannsrett.

I dommen skriver retten at den slutter seg til forsvareren syn om at fengselsstraffen ikke bør være så lang at 23-åringen mister motivasjonen til å forberede seg til et liv i fengsel. De mener tingsrettens straff er noe for streng, og korter ned straffen med ett år.

23-åringen soner nå i lavsikkerhetsfengslet Bastøy. Han får behandling for rus— og sinnemestringsproblemer, og utdanner seg.