Det var VG som lørdag brakte historien om mannens lange kamp for å få den erstatningen han mente å ha krav på etter en kollisjon med en møtende bil 6. juni 1998. Han ble først tilbudt 300.000 kroner fra forsikringsselskapet. Den lange kampen har gitt ham økonomisk uttelling.

Ulykken skjedde på fylkesvei 551 i nærheten av Austad i Lyngdal. Den da 17 år gamle gutten var på vei mot Austad på mopeden sin. I en skarp sving møtte han en bilist i feil kjørefelt, noe som førte til at de kolliderte. Mopedisten fikk varige hode— og kneskader.

Både for hodeskaden og kneskaden ble det konkludert med en medisinsk invaliditet på 15 prosent.

Kneskaden har ført til at 17-åringen, som var en talentfull fotballspiller, måtte kutte ut fotballen. Hodeskaden medførte også konsentrasjonsvansker. Det forsinket og satte en stopper for utdannelsen hans.

Mannen som i dag er blitt 33 år gammel, sier til VG at det har vært en enorm belastning å gå gjennom de til sammen fem rettsrundene.

Trafikkofferet sier videre til avisen at han på grunn av hodesmerter måtte gi opp sin drøm om å bli sjøkaptein og måtte også slutte på styrmannskolen.