110-sentralen meldte på Twitter klokken 02.45 at de hadde rykket ut til en brann i Fritjof Nansens vei sentralt i Mandal. Det brant ved barnevernsinstitusjonen Furuly ungdomshjem.

Klokka 02.29 ble Brannvesenet Sør i Mandal kalt ut til institutsjonen på en automatisk utløst brannalarm. Klokka 02.42 ble ambulansen i Mandal kalt ut på husbrann. Flere personer ble undersøkt av helsepersonell på stedet, men ingen ble etter det Fædrelandsvennen forstår fysisk skadet.

Flere personer ble evakuert fra stedet samtidig som nødetatene var på vei.

Begynte på badet

Operasjonsleder ved Agder politidistrikt, politioverbetjent Ingrid Trønnes Mæhre, sier til Fædrelandsvennen at meldingen gikk ut på røykutvikling fra stedet.

— Etter hva jeg kan lese ut av loggen var det de ansatte ved barnevernsinstitusjonen som hadde slukket brannen før nødetatene var kommet fram, sier Mæhre.

— Brannen skal ha begynt på badet i andre etasje, men noe større omfang skal det ikke ha blitt ut av brannen, legger operasjonslederen til.

Raskt slukket

Birger Sørensen, utrykningsleder ved Brannvesenet Sør Mandal, forteller at de ansatte hadde klart å slå ned brannen på Furuly ved hjelp av pulverapparater.

— Brannvesenet hentet ut det som hadde brent på badet, forteller Sørensen.

- Hva hadde brent på badet?

— Det har jeg ikke lov til å si noe om. Men det jeg kan si er at det er noe røykskader i bygget og ellers brannskader inne på badet, svarer utrykningslederen.

Kom tilfeldig

Årsaken til utrykningen var ifølge Sørensen en automatisk brannalarm som gjorde at et vaktlag rykket ut.

— Da vi kom fram ble det klart at det var behov for flere ressurser. Samtidig passerte politiet tilfeldigvis på stedet. De varslet så ambulansen, noe vi alltid må ha til stede på branner, sier utrykningslederen.

Furuly tar imot ungdom med sammensatt problematikk, i første rekke ungdommner med rus og/eller atferdsproblemer.