Torsdag ble 26-åringen som skal ha kjørt fluktbilen varetektsfengslet i fire uker av Kristiansand tingrett. I fengslingskjennelsen fremgår det at personene som satt i BMW-en skal ha kastet flere gjenstander mot politibilen under ferden langs Songdalsveien mot Stupstad, hvor BMW-en havnet i grøfta og deretter ble påkjørt av politiet.

— Jeg kjenner ikke alle detaljene, men så vidt jeg har fått opplyst skal det ha blitt kastet en jekk og flere andre gjenstander, sier kriminalsjef Arne Pedersen i Agder politidistrikt.

Stakk til skogs

Ifølge fengslingskjennelsen har 26-åringen aldri hatt førerkort. Etter kollisjonen med politiet skal mannen ha stukket til skogs sammen med en 39-åring som også satt i bilen. I nærheten av stedet han ble pågrepet fant politiet frimerker, samlemynter og et bankkort som kan være tyvegods.

Tingretten mener det er skjellig grunn til å mistenke ham for å ha nektet å stoppe for politiet, medvirkning til vold mot politiet ved kasting av gjenstander, samt heleri.

26-åringen som kjørte denne BMW-en er siktet for å ha stukket av fra politiet samt en rekke andre straffbare forhold etter mandagens politijakt i Songdalen. En 25 år gammel mann som var passasjer i fluktbilen ble alvorlig skadet da jakten endte med at politiet kolliderte i BMW-en. Forfølgelsen etterforskes nå av Spesialenheten for politisaker. Foto: Kjetil Nygaard

Mannens advokat, Knut Henning Larsen, ønsket ikke å kommentere saken overfor Fædrelandsvennen. Ifølge kjennelsen har 26-åringen nektet å forklare seg om forholdene i politiavhør.26-åringen er tidligere straffedømt ti ganger. I fengslingskjennelsen fremgår det at han nå er siktet for en rekke straffbare forhold, både i forbindelse med mandagens politijakt og tyverier som skal ha blitt begått noen dager før biljakten fant sted.

Les også:

— En krevende sak

Politijakten etterforskes nå av Spesialenheten for politisaker, ettersom den resulterte i at en 25 år gammel mann ble alvorlig skadet. 25-åringen har blitt operert flere ganger og må trolig tilbringe en lengre periode på sykehus. Mannens forsvarer, advokat Monica Haugedal, mener det er mye som tyder på at politiet har opptrådt kritikkverdig.

— Det er åpenbart riktig at Spesialenheten ser på saken. Det er en stygg og alvorlig sak, sa Haugedal til Fædrelandsvennen onsdag.

Kriminalsjef Arne Pedersen sier at saken har vært krevende for politiet.

— Jeg tror man skal være forsiktig med å stille seg for kritisk til politiets opptreden. Dette har vært en krevende sak å håndtere, sier Pedersen.

Føreren av politibilen ble avhørt av Spesialenheten for politisaker tidligere denne uka. Han avviser å ha gjort noe straffbart.

Etterforsker bakgrunnen

Samtidig som Spesialenheten undersøker biljakten, fortsetter Agder-politiet sin etterforskning av forholdene de tre i BMW-en er mistenkt for. De tre ble stoppet etter at politiet fikk melding om høye smell fra en bolig i Mandal sentrum tidligere på kvelden.

— Det har vært en forutgående uoverensstemmelse, men jeg kan ikke gå inn på detaljer. Vi har noen antagelser og jobber videre, sier Pedersen.

IfølgeLindesnes Avis skal to kjente og straffedømte menn i 40- og 50-årene holde til i den aktuelle boligen i Mandal. Politiet mener det er grunn til å tro at de to ble oppsøkt av pengeinnkrevere. Det er foreløpig uklart om de høye smellene kom fra et våpen som ble avfyrt, skriver Lindesnes.

— Det har vært vanskelig å få inn informasjon i denne saken, men vi fortsetter etterforskningen, sier Pedersen.