Hei,

Jeg trøkker til, dette har jeg pokker så lyst til å mestre.

Skal dere velge en tjukkas i år så er det denne karen. Med 0,62 kilo per centimeter så snakker vi her om en plugg, og det er en lat plugg. Vi snakker om en kar som nærmest diabetes-sovner på sofaen hver kveld og aldri klarer å løfte ræva ut av sofaen. Vi snakker her om en kar som er som tyta full av plakk i årene at det er et under om han runder neste ribbesesong i full bevissthet. Jeg er lat, og lever på en livsløgn om at jeg ser lekker ut, men som blir kraftig påminnet om sannheten hver gang jeg ser meg selv i et bilvindu, jeg tror bilvinduer forteller det riktige bildet mye mer troverdig enn det speilbildet jeg passerer i vindfanget hver morgen.

Denne trebarnsfaren er i seng tidlig hver kveld, ikke fordi han vil, men fordi han må, og er oppe og sparker i trærne 04:40 hver morgen for å vekke småfuglene etter at han er tvunget opp av tre sjarmtroll som mener at ti over halv fem er en perfekt tid å starte dagen. Jeg fikk meg et sjokk her en dag jeg så en småbarnsmor som brukte sine barn som treningsapparat for å få til trening, i kjent Puls-Yngvar stil så var en hver anledning en gylden treningsanledning, spenn spika gærne begge to spør du meg. Nei, gi meg en sofa, en god serie på tv, ipad og gjerne en chipsskål så har jeg en livskvalitet som er helt maksimal. Men så var det dette hersens bilvinduet da som gir meg den kraftige påminnelsen om at skal du bli lekker Petter, så må du trø til, skal du overleve det trykket disse tre prinsessene holder, så må aktiviteten, humøret og energien opp. Med en krevende lederjobb i tillegg så er all ekstra energi varmt velkommen.

Sannheten er vel den at jeg misunner de som sykler til Hovden, jeg beundrer de som kan pine kroppen til nye rekorder og som finner motivasjon i smerte. Jeg har en tendens til å flire av dem, men det handler til syvende og sist at jeg ønsker meg det overskuddet, ikke bare det å klare akkurat det, men det å nyte resultatet av det gjennom hverdagen. Jeg ønsker at mine barn skal oppleve en pappa som er full av overskudd og som bidrar sterkt inn i hverdagen deres og som de selv kan beundre når de selv skal finne kvalitetsgivende aktiviteter i livet. Jeg klarer ikke dette selv, og jeg er søren ikke sikker på at teamet i sprekprosjektet kan klare det. Til å være gift med en tidligere Sprek-ekspert så er jo dette en flau tilværelse, jeg skjems over at hun skal måtte slite med en tjukkas når hun selv er sprek, flott og har en sterk motivasjon til både trening og kosthold, jeg ønsker ikke en skomakerens barn situasjon, jeg ønsker å gjøre henne stolt og ønsker hennes beundrende øyne, hun fortjener det og jeg ønsker å gi henne det.

Er dere skodd for oppgaven så skal jeg ikke skuffe dere, men dere skal pokker meg få jobbe dere også. For jeg trenger seriøs hjelp, men kommer vi igjennom dette sammen så skal jeg være evig takknemlig for det som vil være starten på en evigvarende livsstilsendring. Og jeg lover dere at det blir mye latter og noen hysterisk gode blogger.

Her følger resten av de vitale kritiske data:

Navn: Petter Blomkvist, 42 år.

Sivilstatus: Gift med Eli Anne Blomkvist, Klinisk ernæringsfysiolog og bekymret livsledsager.

Barn: Tre barn, et lass med jenter med ei på 4 og 2xhalvannet(også kalt twinsa)

Stilling: Regionsjef Sørlandet

Arbeidssted: Entreprenørforeningen Bygg— og anlegg (EBA Sørlandet, organiserer de store entreprenørbedriftene på sørlandet).

Vekt: 113,5 kg (kategori hvalross)

Høyde: 181 cm( burde vært 210 med den vekta)

Kolesterol: Bekymret lege ønsker medisinering, jeg blånekter og mener jeg må fikse dette selv.

Vi høres!

Mvh. Petter Blomkvist