— Dette kan gi rom for litt mer ro og mindre køståing. Folk kan komme inn i kapellet tidligere og få litt mer tid til å sette seg ned, sier Bjarne Sveinall, domprost i Kristiansand.

Forandringen betyr at det fra 1. mars blir halvannen time mellom begravelsene. Det koster kirken og kommunen 750.000 kroner til sammen.

Dårlig tid ved begravelser blir ikke betegnet som noe omfattende problem. Men følge Bjarne Sveinall er det pårørende som har reagert på at de må stå i kø utenfor kapellet fordi seremonien før dem ikke er ferdig.

— Noen har tradisjon på å komme i god tid før begravelsen. Når den ene begravelsen er ferdig, skal begravelsesbyrået gjøre klart til neste, og da har det ikke alltid vært så mye tid. Nå blir det noen minutter mer til ro, sier Sveinall.

Det som har ført til lenger tid ved begravelser, startet med at Odd A. Salvesen fra Pensjonistpartiet var i en begravelse der de bare fikk lest opp noen få kranser på grunn av tidspress.

Han tok opp saken i bystyret som økte bevilgningene til både kirken og parkvesenet.

— Jeg har vært i begravelse etter at de utvidet med et kvarter. På meg virker det som om det har blitt ganske greit og at det fungerer bra, sier Salvesen.