Det opplyser Sørlandet sykehus i en pressemelding. Den profilerte SV-politikeren skal jobbe i BarnsBeste – et nasjonalt kompetansenettverk for barn som pårørende.

— Jeg ønsker å bidra i BarnsBeste fordi de synliggjør barna når oppmerksomheten ofte er rettet mot de voksne. Når voksne lider, er det som regel et barn der som lider enda mer. Å løfte fram barns følelser, stemmer og behov har alltid vært viktig for meg. Å få jobbe en periode med BarnsBeste er derfor noe jeg gleder meg til, sier hun i pressemeldingen.

— Vi kjenner Inga Marte Thorkildsens engasjement for utsatte barn og håper hun kan videreføre dette engasjementet i det arbeidet hun skal gjøre for oss. I arbeidet rundt barn av alvorlig syke og/eller rusavhengige foreldre trengs det samarbeid. Det er noe av dette vi vil at Thorkildsen skal bidra med, sier leder Siri Gjesdahl i BarnsBeste.

BarnsBeste er opprettet av Helse – og omsorgsdepartementet og drives fra Sørlandet sykehus. Thorkildsen har gått inn i en 20 prosent stilling fra mandag 20. januar og skal jobbe ut april.

— Jeg søker på verv som spesialrapportør for FN om barnepornografi og -prostitusjon, og får jeg den, må jeg være ledig fra mai, sier Thorkildsen til Fædrelandsvennen.

Hun hadde sitt første møte med avdelingen mandag, og selv om hun egentlig bare skal jobbe en dag i uka for sykehuset, vil hun slå sammen noen dager for å få tid til å komme til Kristiansand.

Thorkildsen er 37 år og har vært stortingsrepresentant i 12 år. Hun har representert Sosialistisk Venstreparti fra Vestfold og nådde ikke opp i stortingsvalget høsten 2013. Hun ble utnevnt til Barne-, Familie-, Likestillings- og Inkluderingsminister 23. mars 2012 og satt frem til Regjeringen Stoltenberg gikk av.

Leder i BarnsBeste, Siri Gjesdahl, gleder seg over å få Inga Marte Thorkildsen med på laget.

— Det er en stor ressurs for barn som pårørende og en viktig hilsen til dem at en forhenværende minister ønsker å ta på seg en jobb hos oss. Vi ser fram til å få Thorkildsen på laget. Hos oss skal hun få videreført det engasjementet hun har for sårbare barn, sier Gjesdahl i følge pressemeldingen.