På søndag deltok de på sitt første løp sammen, men det endte med galopp i første sving og en skuffende 8. plass.

— Det ble dessverre en sjenerende galopp, men det var ikke så mye å gjøre med. Det var synd, hvis ikke hadde vi vunnet løpet, forteller Malin Berås skråsikkert etter løpet.

Lumiere de Nuit ble forstyrret av en annen hest, så det var hverken Berås eller hesten sin skyld at det endte med galopp, som førte til at Lumiere havnet omtrent 80 meter bak teten ut fra første sving. Men derifra hentet den inn flere av konkurrentene. Hestens eier, Rolf Lerum, var forsiktig optimist etter løpet.

— Det var et godkjent løp etter galoppen. Det er Malin som skal ri hesten framover, så det som skjedde i dag er ikke noe å tenke på. Dette var selvfølgelig veldig skuffende, men hesten fikk i alle fall et fint løp, sier Lerum.

Forbannet hesteeier

Det ble en meget spesiell oppladning til søndagens montéløp. Lumiere de Nuit har de siste årene blitt ridd mer eller mindre fast av Siv Emilie Løvvold fra Tønsberg. Men hun har ved flere anledninger valgt å ri andre hester i enkelte løp, noe som har irritert eieren Lerum. Løvvold skulle i utgangspunktet ri Lumiere på søndag også. Men på tirsdag fikk hun forespørsel om å ri Moon Dreamer, noe hun takket ja til. Den sene beskjeden var noe som irriterte Lerum.

— Jeg har prøvd å bygge et team som jobber sammen, men Løvvold er en «luksusrytter» som tror hun kan velge og vrake hvilken hest hun vil ri fra gang til gang. Da får ikke jeg utviklet hesten videre. Jeg ble forbannet, skuffet og oppgitt da hun ga beskjed på tirsdag at hun heller ville ri Moon Dreamer i dag (søndag), forteller han.

Dermed har han nektet Løvvold å ri mer med Lumiere. I stedet blir det altså Berås som skal ri den åtte år gamle montéhesten i tiden framover.

- Passer bra til hesten

— Både Malin og Siv Emilie er dyktige ryttere, og jeg sitter ikke med noen fasit på hva som er best for Lumiere. Men Malin er offensiv og uredd, og det er egenskaper som passer veldig bra til hesten. Malin er kjempeflink, i tillegg er det en fordel at hun er fra Kristiansand siden hesten står i stallen til Øystein Tjomsland i Søgne, forklarer Lerum.

Berås er i alle fall glad for at hun skal ri Lumiere framover, til tross for at det ikke ble noen kjempesuksess i deres første løp.

— Jeg setter veldig stor pris på å være førstevalget til å ri Lumiere. Jeg merker at den har noe spesielt. Det er en bra hest med mye kapasitet, så det er gøy å få sjansen på en slik hest, sier Berås.

Seier for Moon Dreamer

Montéløpet ble vunnet av Moon Dreamer og Siv Emilie Løvvold, som var forhåndsfavoritter sammen med Lumiere de Nuit.

— Det var deilig å vinne. Moon Dreamer er en hest som betyr mye for meg, forteller Løvvold. Hun sier følgende om bruddet med Lerum og Lumiere:

— Det er ikke noen dramatikk i det. Det er sånn gamet er. Man kan ikke ri to hester samtidig, så noen ganger må man velge. Jeg har ridd begge hestene mange ganger, så det var et vanskelig valg. Det var magefølelsen som gjorde at jeg valgte Moon Dreamer. Jeg synes selvfølgelig det er trist at jeg ikke får ri Lumiere igjen, men det kan jeg ikke gjøre noe med.

Gode forhold

Ingvar Ludvigsen i Sørlandets Travpark var godt fornøyd med arrangementet, som hadde fulle felter i samtlige av V65-løpene.

— Det var en perfekt sommerbane, som gjorde at det gikk fryktelig fort i mange av løpene. Det blir mye kjappe tider her framover, så vi gleder oss allerede neste løpsdag neste helg, forteller Ludvigsen.