KRISTIANSAND: Kilden sier hvert år nei til mellom 40 — 50 henvendelser om kurs og konferanser hvert år siden de er fullbooket.

Noe av disse kan i stedet bli lagt til Filadelfias nye kongressenter.

— De har ventet på at dette skal komme, og vi ser fram til å samarbeide med dem, sa Billy Øksendal, styreleder i Kristiansand Kongressenter, på et møte i formannskapet onsdag.

Selskapet som er heleid av Filadelfia Kristiansand, presenterte planene for det som skal bli et nytt kongressenter i byen. Det vil ha 1450 sitteplasser, mens Kilden har rundt 1200. Med ståplasser vil Filadelfia ha plass til 2000 i sin kongressal som også blir menighetens møtesal.

Få begrensninger

Fildalefia kommer til å satse sterkt på kongressmarkedet. De tviler på at de kommer til å si nei til kunder fordi det passer dårlig å legge arrangementet til en sal som også blir brukt til kristne møter.

— Vi har vært gjennom temaet. Hvis satanister vil leie det, sier vi selvsagt nei. Men det vil nok også Kilden gjøre. Men vi kommer ikke til å servere alkohol i bygget, sier Øksendal.

Selve kongressalen er en del av kvartalet Q 42 som er eid av blant andre Filadelfia, BRG og HSH. Kvartalet skal også inneholde leiligheter. Ifølge Øksendal er 40 prosent av disse solgt.

Ferdig om to år

Ifølge daglig leder ved kongressenteret, Øyvind Arian Sletner, vil kongressenteret stå ferdig i 2016. Filadelfias eget medieselskap vil også leie plass i bygget.

— Det betyr at vi har mulighet til å tilby de som leier senteret fullverdig tv-produksjon, sa han i formannskapet.