Tor S. Utsogn (Frp) har tro på at flere bedrifter vil finne det interessant å sponse sine ansatte med bussbilletter, dersom staten gir skattefritak for disse. Foto: Erling S. Hægeland

— I formannskapet onsdag vil vi fremme forslag om at Kristiansand kommune skal sende en søknad til regjeringen, der vi søker om å få prøve ut ordningen i inntil to år. Ved å etablere parkeringsplasser på utsiden av sentrumsområdene, kan arbeidsgivere som tidligere har kjøpt parkeringsplasser for sine ansatte, nå heller bruke pengene på busskort, sier Tor S. Utsogn.Gruppelederen i Frp i Kristiansand forteller at både samferdselsministeren og finansministeren har sagt at forslaget er interessant, og er verdt å se nærmere på. Selv mener Tor S. Utsogn at samfunnsgevinsten ved at flere kjører kollektivt vil overstige det staten kan komme til å tape av skatteinntekter.

Tor S. Utsogn mener at en forsøksordning bør gjelde i inntil to år for at arbeidstakerne skal få tid til å endre sine reisevaner. Han ser for seg at pilotprosjektet bør prøves ut i alle Knutepunkt Sørlandet-kommunene. Det vil si Birkenes, Iveland, Kristiansand, Lillesand, Songdalen, Søgne og Vennesla.

— Vårt mål er at prosjektet skal få så stor oppslutning at regionen kan beholde de statlige belønningsmidlene samtidig som rushtidsavgiften fjernes. Jeg tror bedrifter som blir med, vil få en reklameeffekt av det, sier Tor S. Utsogn.