I Statsbudsjettet for 2015 vedtok Regjeringen, Venstre og KrF å finansiere 2000 nye studentboliger i 2015. Nå er det klart at 79 av disse kommer til Kristiansand, ifølge en pressemelding.

— Jeg er glad for at det nå gis tildeling til 79 nye hybelenheter til Studentsamskipnaden i Agder, til byggeprosjektet Gimle 3. Dette er et viktig bidrag til å sørge for nok studenthybler i vår region, uttaler Norunn Tveiten Benestad (H), stortingsrepresentant og medlem av Kirke, utdanning og forskningskomiteen.- Et godt boligtilbud er viktig for studentene. I pressede leiemarkeder med høye priser og få utleieboliger i forhold til behovet, er gode studentboliger særlig viktig.

Ifølge pressemeldingen har det aldri værtbygget flere studentboliger, og nivået er over dobbelt så høytsom under den rødgrønne regjeringen.

– Satsingen er rekordstor, sier kunnskapsminister Torbjørn RøeIsaksen til NTB.

– Det er ikke bare fordi vi skal gjøre det for åovergå den forrige regjeringen. Det er fordi det er et stort behovfor ekstra studentboliger.

Trenger flere

Men det er fortsatt behov for flere studenthybler.

— Vi håper dette vil gjøre regionen vår enda mer attraktiv for studentene. Selv om satsingen på studentboliger er rekordstor i år, ser vi at det fortsatt er behov for flere studentboliger landet over, uttaler Kjell Ivar Larsen, stortingsrepresentant for Frp.

uia1.jpg Foto: Tore André Baardsen

Det kom inn søknader fra 19 studentsamskipnader og 2 studentboligstiftelser om tilskuddpå til sammen 38 ulike prosjekt.— I pressområdene er tilskuddet på 300.000 kroner pr. hybelenhet.Det er denne summen som gjelder for Samskipnaden i Agder. Ilandet for øvrig er tilskuddet 240 000 kroner pr. enhet. Det betyr at for Studentsamskipnaden i Agder blir det tildelt et tilskudd mellom 23 og 24 millioner kroner, sier Norunn Tveiten Benestad.