— Vi har kanskje vært litt snare i vendinga i akkurat denne saken. I ettertid ser jeg at det ville være naturlig med en befaring i området for å se om det er mulig å få til alternative adkomstløsninger, sa Thomas Thorsen fra Høyre da komité for kultur, plan og miljø nylig behandlet klagesaken fra Strandhagen velforening.

De øvrige komitémedlemmene var enige:

— Jeg foreslår at hele komitéen tar en runde i området. Det er viktig å bruke tid på dette, sa Olaf Trysnes (Ap).

Det samme mente Gunnar Davidsen fra TTL.Klarsignal i juni

Det er Lindal Hus som skal oppføre de 17 boligene mellom Strandhagen og Mjåvann. I juni i år ga kommunestyret i Tvedestrand klarsignal til denne utbyggingen ved å vedta en reguleringsplan for det aktuelle området. Politikerne tok den gang ikke hensyn til uttalelser fra Strandhagen vel.

I september klaget velforeningen på at deres anmerkninger ikke er tatt hensyn til. Det var denne klagen som ble komitébehandlet tirsdag for en uke siden.

Beboerne i Strandhagen hilser de nye boligene velkommen, men frykter den økte trafikken som utbyggingen vil medføre. Den smale veien gjennom Strandhagen, som blant annet er skolevei for et stort antall barn, er allerede sterkt traffikert i dag.

Velformann Morten Løvdal har tidligere uttalt i Tvedestrandsposten at noe må gjøres med de vanskelige trafikkforholdene i denne delen av Tvedestrand, og i forbindelse med det nye boligfeltet har velforeningen foreslått to alternative adkomstløsninger.Ny høringsrunde

Plansjef Svein Olav Dale hadde i sitt saksfremlegg anbefalt komité for kultur, plan og miljø å avvise klagen fra velforeningen, men politikerne valgte altså heller å høre på innspillene fra beboerne.

Plansjefen påpekte i den forbindelse at komitéens vedtak innebærer at saken må gjennom en ny høringsrunde.

Han trakk også frem at Lindal Hus, på bakgrunn av det tidligere vedtaket som er fattet i kommunestyret, kan starte utbyggingen i det aktuelle området umiddelbart, og at det derfor må informeres om den nye vendingen saken har tatt.

Det er kommunestyret som tar endelig avgjørelse. Saken behandles 12. desember.