KRISTIANSAND: — Kommunalutvalget gav i siste møte administrasjonen tillatelse til å innlede forhandlinger med Statsbygg om å leie lærerhøyskolelokalene i Kongsgård allé, fordi kommunen vurderer å flytte elevene fra Oddemarka over dit. En slik tillatelse har ikke kommunalutvalget anledning til å gi, sier Urfjell.Han trekker fram et vedtak som ble gjort i bystyret 20. oktober i fjor for å begrunne kritikken. I vedtaket står det:«Ombygging av Oddemarka skole, Ve skole og Haumyrheia skole skal igangsettes straks de respektive forprosjektene er ferdige. Dersom det ikke er tilstrekkelig midler på skolebehovsfondet, dekkes byggekostnadene ved midlertidig låneopptak.»Vedtaket ble gjort med 29 mot 24 stemmer.Kan ikke godtas

— Forprosjektet ved Oddemarka skole er ferdig, men bystyrevedtaket følges ikke opp. I stedet stoppes prosjektet i påvente av forhandlinger om å leie lærerhøyskolen. Det kommunalutvalget har gjort, bidrar til å forsinke Oddemarka-prosjektet, og det kan vi ikke godta, sier Urfjell.Onsdag tar han saken opp i formannskapet. Han har informert ordføreren skriftlig om dette.- Jeg vil be om at forprosjektet for Oddemarka kommer til politisk behandling straks, slik at bystyrevedtaket fra 20. oktober i fjor blir gjennomført, sier Urfjell.Tidligere denne uken ble Oddemarka skole stengt, og alle elevene overflyttet til gamle Oddernes skole. I øyeblikket jobbes det intenst med nødløsninger for å skaffe plass til alle elevene.- Situasjonen er fortvilet, og jeg ser ikke noen løsning på problemene. Men det vi som politikere kan gjøre, er å sørge for at ombyggingen av Oddemarka kommer i gang straks, slik bystyret har forutsatt, sier Urfjell.Stengte skoler?

Han minner om at Arbeidstilsynet også har en oppgave å skjøtte i denne saken. Den 13. juli 1998 skrev Arbeidstilsynet brev til Kristiansand kommune og kommenterte den tempoplanen kommunen presenterte for utbygging og ombygging av skolene.«Arbeidstilsynet ser positivt på den vedtatte planen, og gir sin tilslutning til den. Vi vil kreve at planen realiseres i samsvar med de angitte datoer», heter det i brevet, hvor det også understrekes at dette er «siste frist» og at «tvangsmulkt» er en aktuell sanksjonsmulighet om tidsplanen ryker.I planen er det forutsatt at arbeidet på Oddemarka og Ve skal starte i 1999.- Det må være Arbeidstilsynets oppgave å følge opp sine egne vedtak, sier Urfjell, som frykter konsekvensene når oppfølgingen av skolebehovsplanen stadig treneres.- Nå er Oddemarka skole stengt. Jeg håper ikke dette skjer med flere skoler, sier Torbjørn Urfjell.