LILLESAND: Det var en fortvilet båteier Helge Gausdal som konstaterte at hans luksuriøse Ibiza 20 var stjålet natt til fredag. Nå er han bare fornøyd. Ferien er reddet, og familien hadde en fin sankthansfeiring ombord i en båt som bar preg av hva Gausdal kaller «småherping».— Men det er en forsikringssak, sier en tross alt fornøyd båteier. Han trodde hele sommerferien for familien på fem var ødelagt på grunn av tyveriet.Sløv havarist

Den dyre Ibizaen ble stjålet fra Espevika på Justøy. Samme natt hadde noen stukket av med tobakksprodusent Asbjørn Asbjørnsens nesten identiske Ibiza 20. Også den hadde ligget fortøyd i samme område.Begge båtene har nå kommet til rette. Asbjørnsens båt er funnet i Danmark, og tyven er anholdt der. Han som tok Gausdals båt kom ikke fullt så langt:Fredag morgen klokka 08.47 fikk Hovedredningssentralen på Sola melding om at en fritidsbåt lå og drev midtfjords i Skagerrak. De som fant den så ikke livstegn ombord enda de gikk flere runder rundt den og lagde vesentlig motorstøy.Bestillingsverk?

— De fikk derfor tillatelse til å dra videre, sier vakthavende ved hovedredningssentralen Terje Langås. Han kan videre fortelle at da redningsskøyta kom fram til båten fant de likevel en mann ombord. Han bad om å bli tauet til Grimstad, lykkelig uvitende om at redningsfolkene kjente til båttyveriet hans. Da han kom til kaia i Grimstad stod politiet og ventet med håndjernene klare. Han sitter nå i varetekt. Det gjelder også tyven som er anholdt i Danmark.Det antas at det kan dreie seg om et bestillingstyveri av begge båtene. Ibizaen som ble funnet i Skagerrak er en 99-modell og har en verdi på 380 000 kroner. Motoren, en 150 HK Yamaha HPTI 2000 er verd hele 170 000 kroner.Av etterforskningsmessige hensyn ønsker ikke politiet å gi nærmere opplysninger om hvordan tyvene har forklart seg.