VENNESLA: — Nå har jeg ventet like lenge som et svangerskap, så det er med stor glede jeg stiller meg langs elva igjen, forteller laksefiske-entusiasten til Fædrelandsvennen.

Ved midnatt natt til søndag åpnet årets laksefiske, og Beck var, sammen med seks-syv andre fiskeglade menn, på plass på Sagjordet i Vennesla i god tid. Bålet var tent, og stemningen var god. Tiden fram til midnatt gikk med til pølsegrilling og prat rundt bålet.

— Det er viktig å få et avbrekk fra hverdagen, og komme seg ut og fiske og kose seg. Det er en sunn hobby, og man treffer vanvittig mange folk. Mange av oss bor i nærheten, men vi treffes bare når vi står her og fisker, forteller Stein Olav Lindekleiv.

Det er ingen tvil om at de gir alt for laksen i sesongen. Barn, barnebarn og koner får seile sin egen sjø akkurat nå. Denne helgen er nemlig laksefisket det eneste som står i hodet på disse mennene.

— Vi skulle passe det første barnebarnet for første gang i kveld, og så gikk jeg hit. Kona skjønte at jeg ville ned til elva, så hun godtok det, men det var helt på grensa. Nei, denne helgen får barnebarn være barnebarn, ler Lindekleiv.

Midnatt markeres, tradisjonen tro, med raketter som skytes opp. Så fort de har farget himmelen er det bare å innta posisjonen, spenne stanga og kaste i vei.

— Det er litt vanskelig å fiske når det er så mørkt som det er ved midnatt, men jeg må jo prøve allikevel. Etterpå setter vi oss og prater til det lysner, og så er det fullt kjør, forteller Back.

Fra da av blir de fleste stående til i dag, mens noen blir stående omtrent helt til laksefisket ender 15. september.

— Det er noen som leier rom, går hjemom eller sover i bilen, men det er ikke så nøye med søvn. Bare vi får fisket, flirer gjengen fornøyd.