KRISTIANSAND/LYNGDAL: Nå har retten bedt politiet og forsvarer Antoni Abrahamsen om å komme med sine vurderinger i saken, om 17-åringen bør få slippe fengselsstraff for forholdene, skriver Farsunds Avis.

Onsdag skulle saken ha gått for Kristiansand tingrett, nå vil rettsapparatet se på mulighetene for tvangsplassering på barnevernsinstitusjon.

Motstridende

— Dette må vurderes nøye. Den Europeiske Menneskerettighetskonvensjonen har slått fast at ingen kan dømmes to ganger for samme forhold. Samtidig har vi to høyesterettsdommer å forholde oss til. Den ene slår fast at en avgjørelse fattet på grunnlag av Lov om barnevern ikke er å betrakte som straff, mens den andre sier det motsatte, sier guttens forsvarer, advokat Antoni

Drapstrusler

Den 17 år gamle lyngdølen har i tidsrommet desember 2005 til februar i år pådratt seg siktelse for totalt 19 straffbare forhold, deriblant vold, ulovlig bil- og mopedkjøring, promillekjøring som endte med en ulykke, skadverk, tyveri, innbrudd, uforsiktig bruk av fyrverkeri og hasjbesittelse.

I februar skal han gjentatte ganger ha truet flere personer på livet. 17-åringen skal også ha fremsatt drapstrusler mot en enkeltperson via tekstmeldinger i november i fjor.