AGDER: – Det er meget glatt på blant annet E 18 mellom Lillesand og Grimstad. Bilister bør holde god avstand og redusere hastigheten, sier politiet.

Ved 23-tiden lørdag kveld kjørte Karina Trondsen vestover på motorveien på E 18, og kunne fortelle at det var skikkelig sleipt føre.

Flere biler i grøfta

– På strekningen mellom Grimstad og Lillesand så vi 6–7 biler som hadde kjørt av veien og bulket i autovern eller i hverandre. Selv måtte vi snegle oss avgårde i 50 km/t. Da vi så ble forbikjørt av en trailer holdt det virkelig på å gå galt, sier Karina Trondsen.

Ved 18-tiden advarte operasjonsleder Sveinung Alsaker i Agder politidistrikt mot glatte veier. Både på E 39 over Kvinesheia, fylkesvei 43 i Lyngdal og riksvei 9 oppover Setesdal vart det da kommet inn meldinger om sleipt føre. Det samme var tilfelle på en del mindre veier innover i landet.

OBS-varsel

Meteorologisk institutt sendte lørdag ut følgende OBS-varsel for Agder, Telemark og Vestfold: «Fra lørdag kveld lokalt vanskelige kjøreforhold i ytre strøk på grunn av mulighet for regn som fryser på bakken.»

Klokka 22.34 meldte politiet på Twitter at de i løpet av kvelden hadde fått meldinger om trafikkuhell over hele Agder. Underkjølt regn har mange steder gjort veiene svært glatte. Så langt var det ikke registrert personskader.

Alt mannskap ute

Stian Molteberg ved Vegtrafikksentralen sa sent lørdag kveld at entreprenørene kjørte skytteltrafikk for å strø og salte veier, men at underkjølt regn gjør det vanskelig å holde veiene frie for is.

– Bilistene er nødt til å avpasse farten etter forholdene, sier han.

Bedre føre søndag morgen

Søndag morgen melder både politiet og Vegtrafikksentralen om at det nå er ganske greie forhold på veiene i Agder.

– Vi har ikke fått inn noen meldinger om at det er særlig glatt, sier operasjonsleder i Agder politidistrikt, Eyvind Formo.

– Det ser ut som det har gått greit. Det været som kommer varierer veldig, og noen steder kommer nedbøren som regn, andre steder sludd eller snø. Det ser ikke ut som det verste har kommet i Agder, sier Andreas Larsen hos Vegtrafikksentralen.

Han forteller at de ikke har fått noen spesielle meldinger om glatte veier på Sørlandet.

– Det har kommet et par telefoner om noen glatte småveier ved kysten i Aust-Agder, men det er det eneste.