KRISTIANSAND: — Min søster og jeg gikk tur i lysløypa ved Sukkevann tirsdag morgen. Plutselig så vi denne elgen i skogkanten. Vi stoppet opp og så litt på den, og jeg tok et bilde med mobilen. Men så gikk den ikke bort. Plutselig kom den løpende rett mot oss på sykkelstien, i full galopp. Jeg ropte bare "løp" til min søster, forteller Marianne Lervik.

Ennå kan hun høre lyden av elgens galopp bak seg i hodet.

— Det hørtes ut som en diger hest. Den galopperte forbi meg. Jeg så ikke selv hvor nær den var, men min søster sier den var kloss ved siden av meg. Da den galopperte forbi, bråsnudde jeg og løp tilbake til min søster. Hun er mer rolig enn meg, og sa at vi måtte gå rolig bort. Det gjorde vi, og da sier min søster at den sto og så på oss mens vi gikk, forklarer hun.

Også i fjor herjet en elg i området. (Se saken til venstre). Lervik har aldri sett en elg før, og var fascinert av dyret i starten. Men det første møtet med skogens konge ble litt vel intenst.

— Det var skikkelig skremmende. Jeg er ganske høy, men her møtte jeg min overmann. Den var veldig svær, og kom mot oss helt uprovosert. Jeg skjønte raskt at det ikke går an å løpe fra en elg, sier hun.

Elgen har jaget flere i området den siste uka. Også i fjor skapte en elg trøbbel ved Sukkevann, men den gangen var det ei elgku som skapte trøbbel.

Selv om pulsen var høy, fortsatte de to søstrene på turen sin.

— Vi fortsatte faktisk på runden vår, vi tok to runder til. Det var på grunn av min søsters mot, ikke mitt. Vi passerte stedet der elgen var to ganger, jeg skjønner ikke at vi turte, sier hun.

Etter det, har hun ikke turt å gå i området igjen.