Kiwi Brennåsen trakk julaften en heldig vinner av en ny Skoda, hvor kunder som hadde handlet for over 500 kroner var med i trekningen.

Reklamestuntet ble holdt i en fullstappet butikk klokka 12, og spenningen steg ettersom de første som ble ropt opp ikke var til stede i butikken, slik reglene krevde.

— Uvirkelig

Så ble navnet til Kirsti Birkeland (42) fra Songdalen ropt opp.

— Det var helt uvirkelig å høre navnet mitt. Jeg vinner aldri noe, og hadde veldig lyst på den siden det er noe jeg virkelig trenger. Familien min har handlet over 500 kroner 27 ganger for å vinne den bilen, sier hun til Fædrelandsvennen.

Dette er bilen, en Skoda Citygo, som skapte rabalder på Brennåsen. Foto: Kiwi Brennåsen

— Jeg begynte bare å grine. Jeg hadde et håp, men hadde aldri trodd det skulle bli meg.

42-åringen ble hentet opp på scenen, fikk blomster gratulasjoner – og bilnøklene. Men på vei ut for å bli fotografert med bilen, ble nedturen tilsvarende bratt.

For midt i seiersrusen oppstod det full forvirring om hvem som hadde vunnet bilen. Et av de første navnene hadde blitt lest opp feil av innehaver Svein Arild Vilhelmsen, og vinneren hadde vært til stede blant publikum. Hun gjorde derfor nå krav på bilen.

— Det var like uvirkelig, og en veldig vond opplevelse. Jeg tviholdt nærmest på nøklene og blomstene, men kriteriet var jo klart, at vinneren måtte være til stede. Og det var hun, sier Kirsti Birkeland.

Vanskelig valg

Da oppstod litt av et dilemma for innehaveren. La den opprinnelige vinneren beholde bilen, eller la hun som faktisk ble ropt opp først overta premien.

— Jeg leste opp første bokstav feil, og da ble det et helt annet etternavn. Da ble alt bare helt tragisk. Det var aldri meningen å såre noen, og jeg legger meg helt paddeflat for dette, sier Vilhelmsen til Fædrelandsvennen.

— Det er det verste jeg har gjort i mitt liv å måtte frata Kirsti premien, sier han.

Kirsti Birkeland er fattet etter at hun mistet premiebilen. Men hun mener at avgjørelsen var feil. Foto: Privat

Vilhelmsen forteller at flere navn ble trukket, men ettersom ingen i forsamlingen meldte seg gikk han videre. Kvinnen som var i butikken ble ringt opp tre ganger fra scenen, men hun avviste oppringingene.

— Hun ringte meg opp igjen da jeg skulle til å trekke neste lapp, men telefonen min ringer hele dagen, så jeg tenkte ikke over at det var henne, sier Vilhelmsen.

Uenighet

Debatten har rast på butikkens Facebook-side siden trekningen, og innehaver Svein Arild Vilhelmsen kom litt senere på dagen med en forklaring.

«Jeg beklager på det sterkeste at denne trekningen ble mer komplisert enn forventet, og at det nå i ettertiden kanskje ikke opplevdes som en gøy "happening" slik jeg hadde alle planer om at det skulle være», skriver han.

Som plaster på såret har han tilbudt Kirsti Birkeland et gavekort på matvarer for 20.000 kroner som en kompensasjon, noe hun sier hun er svært takknemlig for.

— Jeg synes Svein Arild bare er god, og han taklet en vanskelig situasjon der og da. Selv om jeg ikke synes det var riktig beslutning, så er bilen tapt, og jeg aksepterer det, sier hun.

Fædrelandsvennen har vært i kontakt med kvinnen som vant bilen til slutt, men hun vil foreløpig ikke uttale seg om saken.