Den meget spesielle saken fra Mandal i sommer står i å lese i en tiltale og en tilleggstiltale som politiadvokat Leif Aleksandersen i Agder politidistrikt har skrevet ut. Kvinnen fra Stavanger skal ha stjålet en bil på Sola, raidet butikker i Mandal og gikk tom for bensin på E18 utenfor Tvedestrand. Med bilen full av tyvgods, som politiet i Mandal leverte tilbake til butikkene.

Dagen etter at hun ble sluppet ut fra varetekt, skal kvinnen i 30-årene ha reist tilbake i Mandal. På ny mener påtalemakten hun raidet flere butikker, denne gang over fire dager. Etter at hun ble tatt i august, har det derimot vært stille fra kvinnens side hva angår kriminelle handlinger på Agder.

Urinerte

Kvinnen skal ha stjålet en bil forut for at hun var aktiv på tyveriraid i Mandal. I bilen, som først gikk tom for bensin utenfor Søgne, og til slutt i Tvedestrand, var det mye klær.

— Tiltalte skulle passe på et hus, men skal ifølge huseier ulovlig ha lånt bilen. Da kvinnen ble tatt i juli i Tvedestrand, satt hun midt i veibanen og urinerte. I kjøretøyet var det klær og varer fra en rekke butikker i Mandal, sier politiadvokat Leif Aleksandersen.

— Dette er varer vi mener kvinnen stjal, etter var med på å oppbevare etter tyveriraidet. Alt ble levert tilbake av politiet i Mandal, som gikk fra dør til dør til butikkene for å finne eierne, legger han til.

Alle varene skal ifølge politiadvokaten nå være levert tilbake til de aktuelle butikkene.

Slapp fri

Ettersom kvinnen ikke hadde mange saker på seg fra før av, og politiet på gjerningstidspunktet var ukjent med biltyveriet, ble kvinnen sluppet fri var varetekt etter avhør på søndagen.

— Det kan da se ut til at hun reiste tilbake til Mandal, ettersom hun lånte en bolig der, og over flere dager stjal en del varer fra flere forretninger i byen. Disse sakene danner basis for en tilleggstiltale, forklarer politiadvokaten.

Straffesaken skal opp for tingretten i Arendal i slutten av januar. I mellomtiden er kvinnen ute i det fri.

— Jeg er ikke kjent med at det er noen saker på henne fra Agder fra hun ble tatt for siste runden i august, og fram til i dag, sier Aleksandersen.

Spesielt

Foruten flere tyverier er kvinnen også tiltalt for to tilfeller av uaktsom kjøring, narkotikabruk og kjøring i påvirket tilstand.

— I forbindelse med at hun på ny skal ha vært i Mandal og stjålet mye varer, ble det funnet klær, smykker og en del søtsaker da kvinnen ble pågrepet, opplyser politiadvokaten.

Aleksandersen legger til at kvinnen i ett av tilfellene, som fant sted få timer etter at hun ble sluppet ut fra varetekt i Arendal, ble stoppet av butikkbetjeningen i Mandal og fratatt varer for nesten 6.000 kroner.

— Her mener påtalemakten tiltalte forsøkte å stjele tre par sko, to klokker og minst tre smykker, sier politiadvokat Leif Aleksandersen.