BIRKENES: — Jeg vil tro at dette blir avklart. Vi skal nå gi et tilsvar der vi tilbyr at Birkenes kommune betaler en viss sum som erstatning, sier Kjell L. Andersen, fagansvarlig for vann og avløp i kommunen.

Det var tungt regn 6. august. I "blåbygget" sto vannet en halv meter oppetter veggene i kjelleren. Vann kom inn gjennom et åpent rør i veggen. Det oppsto skader i det tekniske rommet og på varmeanlegget, utgiftene ble anslått til 130.000 kroner.

I et brev like etter oversvømmelsen skrev Birkenes kommune at man ikke var kjent med hvilken funksjon dette røret hadde eller hvilken ledning det var tilkoblet. Andersen mente vannet var overvann fra terrenget, fellesledning, sluk eller nedløp fra taket. Det ble pekt på at kommunen ikke har overvannsledninger i området. Kommunen kunne derfor ikke påta seg noe ansvar.

Seinere har bedriften kontaktet advokat og truer med søksmål. Andersen sier nå at det dreier seg om en gammel ledning som er knyttet til kloakkledningen i "blåbygget". Vannet som kom inn i kjelleren, var overvann og kloakk. Ledningen skulle vært utstyrt med tilbakeslagsventil eller vært stengt. Den er nå stengt for tilbakeslag.