OSLO: Ifølge Australske medier slo høyesterett i det australske nordterritoriet denne uka fast at bedrageridømte Baasland ikke har noe krav på erstatning fra Centerbet. Baasland saksøkte Centerbet i 2009 da han mente selskapet måtte stå ansvarlig for at han gamblet bort over 60 millioner kroner på nettspill over en periode på to år, skriver VG.

Flere rettsinstanser

Saken har gått gjennom en rette rettsinstanser siden søksmålet ble levert i mai 2009. Ifølge VG har saken tidligere blitt fremmet både i Oslo tingrett og Borgarting lagmannsrett, som mente at saken ikke hadde tilstrekkelig tilknytning til Norge. For snaut tre år siden bestemte norsk høyesterett at Baasland likevel skulle få fremmet sin sak mot Centerbet i Oslo tingrett, siden norsk rettsvesen var kompetente nok til å vurdere saken.

Centerbet har hele tiden hevdet at saken bør føres for retten i Australia, siden selskapet er australsk.

– Australsk lov som gjelder

En domstol i Australia har derimot slått fast at det er australsk lov som skal gjelde i saken. Ifølge ABC News avgjorde høyesterettsdommer Graham Hiley at det er australsk lov som gjelder i saken, og at Baasland derfor ikke har krav på erstatning.

Centrebets advokater sa i retten at Baasland brøt spillselskapets betingelser da han spilte for penger han hadde lånt av familie og venner. De sier videre at de ikke ville latt ham spille mer dersom de visste at pengene var lånte

– Saken skal opp i Norge

Baaslands advokat, Hege Birkeland Ersdal, anerkjenner ikke dommen fra australsk høyesterett.

– Saken skal opp i Norge, ikke i Australia, sier hun til VG.

Hun forteller videre at Baasland på ingen måte har medvirket til rettsaken i Australia, og at det er spillselskapet som har fått saken opp i retten.

Ersdal vet foreløpig ikke når søksmålet mot Centerbet kommer opp i Norge.