FLEKKEFJORD: Det er meldt mye regn og surt vær på Sørlandet de neste dagene, men de kraftige regnbygene tok en liten pause for anledningen da de kongelige ankom rundt klokka 9 tirsdag morgen. Kronprinsparet så dessuten ut til å være godt kledd for turen.

Selv om det bare ble en snarvisitt denne gang, hadde Flekkefjord mobilisert alt som kunne krype og gå av skole— og barnehagebarn. Nesten tusen stykk hadde tatt med seg flagg for å hilse velkommen.

Blomsterbarn

Live Modalsli Larsen (8) og Daniel Reoveros Jakobsen (8) hadde fått æren av å være blomsterbarn. De har øvd mye og stått tidlig opp denne dagen.

– Så fine dere var i bunad og dress, utbrøt kronprinsessen, som selv stilte i kåpe, lue og skjerf:

– Så fine på en helt vanlig tirsdag!

Kronprinsparet ble også møtt av ordfører Jan Sigbjørnsen (H) og fylkesmann i Vest-Agder, Ann-Kristin Olsen.

Sur værmelding

Det blir kongelig besøk for i alt ni kommuner i Vest-Agder denne uka. Kronprinsparet har et tett program med lokale spesialiteter og kulturinnslag. Hensikten med kongehusets årlige fylkesturer er å treffe befolkningen i Norge.

Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit drar umiddelbart videre innover i fylket. Programmet den første dagen er lagt til kraft- og turistkommunen Sirdal og landbrukskommunen Hægebostad.