KRISTIANSAND: — Det var en flott opplevelse. Folk møtte opp i hopetall og laget en fantastisk ramme på denne dagen, sier løpsgeneral Finn Kollstad.

Rundt i løypa var det en drøss med mennesker og fulgte løpet. Enda flere var det i sentrum og heiet sine kjente og kjære fram til målstreken.

— Det var et flott publikum som var med å lage dette til en folkefest. Det har vært fantastisk både for meg og deltakerne. Jeg har bare fått gode tilbakemeldinger fra alle jeg har snakket med, sier Kollstad.

2300 deltakere

På forhånd hadde løpsgeneralen håpet på 2000 deltakere. Det klarte de med glans.

— Det så ikke så lyst ut tidligere i uka, men dette gikk over all forventning sier Kollstad, og fortsetter:

— 1550 deltakere på 10 kilometeren og halvmaratonet og rundt 800 barn. Det har tatt helt av. Dette var helt fantastisk. Jeg er veldig stolt.

Løp med kilt

Landslagstrener for langdistanseløping var selv iført kilt, for å symbolisere at løping ikke bare er for toppidrettsutøvere.

— Det var en konkurranse for beste antrekk, så som leder for løpet hadde jeg lyst til å være et symbol for det. Det er viktig for folk å se at dette ikke bare er en konkurranse, men folk absolutt alle, sier Kollstad.

På ryggen hadde han to ballonger med tallet 40 på. Han skulle være fartsholder for dem som hadde et mål om å fullføre 10 kilometer på 40 minutter. Men han åpnet veldig raskt.

— Jeg var så gira. Jeg kjørte på fra starten av. Men jeg slet veldig med å komme gjennom. Det var ikke særlig godt å løpe, siden jeg løp på dressko, sier løpsgeneralen, som klokket seg inn på tida 39,20. Han bryr seg vel så mye om dem som kom sist til mål i forhold til vinnerne av de enkelte distansene.

— Mange tenker bare på det å bli best mulig. Men de som kom bakerst, det er dem som gjorde dette til en fest, sier Finn Kollstad.