ARENDAL/ÅMLI: De to kommer egentlig fra Tønsberg-området i Vestfold, men stjal natt til torsdag to biler i Porsgrunn før ferden fortsatte mot Agder.

Tilsto

— De har tilstått biltyveriene i avhør og sier de var i narkorus da de kjørte ut i Åmli, forteller Torvild Selås ved Agder politidistrikt til Fædrelandsvennen.

De to mennene på 45 og 20 år stjal en Peugeot og en Mercedes som politiet mener de kjørte til Gjerstad. Der gikk Mercedesen tom for drivstoff.

— De forsøkte da å fjerne sporene ved å dytte bilen ut i et vann. Den sto halvveis under vann da den ble funnet, sier Selås.

Kjørte ut

Ferden fortsatte så i den andre bilen til Åmli der mennene kjørte ut av veien og bilen havnet på taket torsdag morgen. 20-åringen ble pågrepet etter kort tid av politiet, mens 45-åringen ble funnet av en hundepatrulje omtrent en kilometer sør for ulykkesstedet etter et par timer.

— Etter det jeg har fått opplyst foregikk begge pågripelsene relativt udramatisk, sier Selås.

Slo etter legen

Begge ble kjørt via Arendal sykehus for sjekk. Der skal 20-åringen ha slått seg vrang.

— Han skal ha forsøkt å slå til legen, kastet pengene sine mot veggen og sparket en rullestol mot en sykepleier, sier Selås.

Det var fredag uavklart om det kommer en anmeldelse på denne hendelsen.

Etter avhørene i Arendal fredag ble de to dimittert. Vestfold politidistrikt, som karakteriserer de to som kjenninger, skal etterforske biltyveriene i Telemark videre.