LILLESAND: — Det har vært ni grove tyverier fra Cafe Lillesand siden 22. august 2011. Minst åtte av de ni tyveriene står samme gjerningsmann bak, sier Leif Ole Sånum, etterforskningsleder ved Lillesand politistasjon.

FORTVILER: Innehaver Steinar Krogstad blir sliten av alle innbruddene. Foto: Morten Boswarva

— Gjerningspersonen er pågrepet, og vil sannsynligvis bli løslatt mot meldeplikt, sier Sånum og legger til at mannen blir fremstilt for varetektsfengsling dersom han gjør flere lovbrudd i meldepliktsperioden.Den 18 år gamle gjerningsmannen har flere tidligere dommer på seg.

— Han har relativt nylig sonet en fengselstraff. Det sitter langt inne å varetektsfengsle så unge lovbrytere, sier Sånum.

Første gang gjerningsmannen var i kontakt med politiet, var i desember 2007. Siden den gang har han begått lovbrudd gang på gang. I tillegg til innbruddene i Cafe Lillesand har han vært innblandet i flere forhold med blant annet andre innbrudd, vinning, trusler og narkotika.For innehaver Steinar Krogstad er det forferdelig å bli utsatt for gjentatte innbrudd.

— Det er forferdelig slitsomt, en butikk driver seg ikke selv. Det er mye jobb. Første gangen han brøt seg inn var det mange penger i kassa, forteller Krogstad, som har begynt å ta med seg det meste fra kassa hjem om kvelden.

Nå vet han ikke hvordan han skal sikre kafeen sin for å unngå innbrudd.

— Å sikre fem dører og tolv vinduer koster mer enn noen klarer å stjele av meg, sier han.