KRISTIANSAND: En 27 år gammel mann fra Kristiansand fikk fire års ubetinget fengsel. Kameraten ble dømt til ubetinget fengsel i to år og ti måneder.

I tillegg må de betale 100.000 kroner i oppreisningserstatning til en kompis som ble utsatt vold grov vold og mishandling.

Mishandlet

Av dommen fremgår det at de to domfelte i august i fjor inviterte kompisen hjem til seg i en leilighet på Lund. Her ble han utsatt for et slags avhør, og ble straffet for feil svar med støt av en elektrosjokkpistol over hele kroppen, også ansiktet. Han ble slått gjentatte ganger med flat hånd.

Totalt ble den fornærmede utsatt for mellom 30 og 40 slag og elektriske støt. En strømførende ledningsstump ble brukt som torturinstrument, særlig mot beina. Dette var mer smertefullt enn bruk av elektrosjokkpistolen mot ansiktet.

Mens den fornærmede var i leiligheten ble han skutt i armen. De to som er dømt for skytingen opererte selv ut kula. Da offeret fikk lov til å forlate leiligheten, møtte han senere en kamerat. Denne kameraten sørget for at mannen kom til sykehuset. Her ble han operert, og gikk med en skinne på armen i et halvt år.

Truet på sykehuset

Mens mannen lå på sykehuset ble han oppsøkt av den ene av de som sto bak volden og mishandlingen. Han ble da truet til ikke å fortelle noe til politiet.

Fornærmede ble også utsatt for utpressing. Han måtte betale 50.000 kroner til 27-åringen. Den ene domfelte oppsøkte også fornærmedes bolig, og avfyrte tre skudd i lufta for å skremme kompisen.

Retten, som bestod av tingrettsdommer Marit Thorvaldsen og meddommerne Anne Ekrem og Jan Arne Uglem, har i skjerpende retning lagt vekt på at begge de tiltalte er straffedømt tidligere.

27-åringen har åtte dommer. Han er dømt for narkotikakriminalitet, vinningsforbrytelser, ran, utpressing og ulovlig bruk av våpen. Dagen etter at han hadde skutt kompisen, møtte han i Kristiansand tingrett som tiltalt, og ble dømt til 75 dagers fengsel.

25-åringen er domfelt ni ganger for narkotikakriminalitet, vinningsforbrytelser, vold, brudd på våpenloven og ran.