KRISTIANSAND: Det var like før midnatt fredag 9. november i fjor på danskebåten Superspeed at den 20 år gamle venndølen lagde bråk sammen med noen kamerater.

Han måtte i Kristiansand tingrett svare på hvorfor han i beruset tilstand urinerte oppetter veggen på dametoalettet og oppført seg truende og utagerende mot en bartender på båten, samt mot to Securitas-vakter. Mannen er nå dømt til 120 dagers fengsel og må betale 15.000 kroner i erstatning.

Husket lite

I retten fortalte 20-åringen at han husket lite av hendelsen utover at han husker at han og kameratene ble kastet ut av baren.

Mannen ble satt i arresten på båten i påvente av at politiet kunne ta over da båten la til kai i Kristiansand. Da to politipatruljer kom for å hente ham, satte han seg kraftig til motverge. Han skal ha sparket mot døra til politibilen flere ganger og kommet med trusler mot politibetjentene.

Truet politiet

Da den ene betjenten satte seg på mannen, for å få ham til å slutte å sparke i bilen, skal venndølen ha uttalt "Du skal dø jævla svin".

Det skal også ha kommet flere lignende trusler fra tiltalte under turen til politiarresten.

20-åringen erkjente forholdene i tingretten.

Slo og sparket mann på fest

Han var i tingretten også tiltalt for å ha slått og sparket en person i ansiktet og ryggen på en fest i Vennesla 1. mai. Mannen forklarte i retten at foranledningen til hendelsen skyltes en historie knyttet til en felles kvinne noen måneder tidligere.

Han erkjente også dette forholdet og for å ha stjålet varer på Europris i Vennesla, brukt hasj og båret foldekniv på offentlig sted.

Fengsel

Det var også et tiltalepunkt for å ha stjålet en bil, men aktoratet frafalt dette tiltalepunktet.

Retten var enig med aktor at passende straff for mannen var 120 dagers ubetinget fengsel. Han må også betale en erstatning til fornærmede på 15.000 kroner, i tillegg til å dekke fornærmedes egenandel av legeregningen.