GJESDAL: Ingen personer er tirsdag pågrepet etter de fire anmeldte voldtektene i og ved Kongeparken og under helgens store russelandstreff, ifølge Aftenbladet.no.

Politiet har fått inn flere tips. Det ene er fra et vitne som en gang mellom klokken 03.05 og 04.00 natt til lørdag så en bil som kjørte ned mot Figgjo på gang— og sykkelstien ved Gjesdal gjestgiveri.

En 18 år gammel russejente fra Sør-Rogaland skal samme natt ha blitt overfalt og voldtatt av tre ukjente menn på en rasteplass på gangveien ved Figgjoelva, 300 til 400 meter sør for gjestgiveriet og politiet er svært interessert i ytterligere opplysninger om kjøretøyet.

Hentet telt?

— Vitnet har forklart at hun så baklysene på en mørk bil som kjørte ned mot elva. Vi ønsker kontakt med føreren av denne bilen, eventuelt flere observasjoner av kjøretøyet, sier lensmann Ingrid Eik i Gjesdal.

Ved åstedet for overfallsvoldtekten skal det ha stått et mørkt campingtelt oppslått. Dette var fjernet da politiet rykket ut for sikre åstedet.

Lensmann Ingrid Eik bekrefter overfor Aftenbladet at en teori er at gjerningsmennene kan ha kommet tilbake for å hente teltet.

— Jeg understreker at dette er en teori. Men ja, sier Eik.

Leter etter jakkeeier

Ikke langt fra åstedet for den grove overfallsvoldtekten ved Figgjoelva fant politiet en turkis og grå Henri Lloyd-seilerjakke, størrelse large. Ingen jakkeeiere har foreløpig meldt seg og politiet er svært interessert i opplysninger om jakken som er sendt inn for tekniske undersøkelser på jakt etter biologiske spor.

— Ifølge importøren er dette en jakke solgt i 2009 i flere butikker langs kysten mellom Kristiansand og Oslo. Den skal ikke være solgt i Rogaland, sier lensmannen.

— At ingen har meldt seg gjør jakken enda mer interessant, sier Eik.

Flere tips

Av de fire anmeldte voldtektene under landstreffet i Kongeparken skal to av voldtektene skal ha skjedd natt til lørdag. En av dem er altså den grove overfallsvoldtekten med tre gjerningspersoner iført røde russebukser. En av gjerningsmennene snakket lokal dialekt, de to andre skal ikke ha sagt noe under den anmeldte ugjerningen.

Tre av de anmeldte russevoldtektene skal ha skjedd inne på treffområdet i Kongeparken, to av dem natt til søndag.

Politiet har fremdeles ikke noe som knytter voldtektene sammen og politiet jakter dermed seks gjerningsmenn.

Ifølge lensmann Ingrid Eik har politiet fått inn flere tips i voldtektssakene, særlig om overfallsvoldtekten utenfor selve treffområdet ved Figgjoelva.

— Vi gjør nå flere avhør med de fornærmede jentene og arbeider videre med å analysere bilder fra overvåkningskameraer og bompasseringer. Vi har imidlertid ikke noe gjennombrudd i noen av sakene, sier lensmannen i Gjesdal til Aftenbladet.