KYLLINGER: Karen Mathea Gundersen (6) og Lilly Tobiassen (5). Foto: Lars Hollerud

KRISTIANSAND: — Seieren forplikter. Vi kan ikke bare stille opp med noen fjærdotter og hvile på gammel suksess. Nei, den har gått ut på dato. Nå er det ferskvarer som gjelder. Ellers går det den veien høna sparker, påpekte Marit Røisland, styreleder i høneklubben.

Derfor gjallet eggende rytmer langt ut på Ålefjærveien denne sene ettermiddagen. Røislands hage, som normalt er forbeholdt barn, tre høner og en hane, var omgjort til festplass.

Øvde litt

Dit hadde et 50-talls høneentusiaster funnet veien. Noen med kostymer, andre med tilløp til slike og alle etter hvert smittet av kaklende stemning som antydning om at den forestående konkurransen neppe er alvorlige greier, når alt kommer til alt.

KYLLINGER: Karen Mathea Gundersen (6) og Lilly Tobiassen (5). Foto: Lars Hollerud

Egentlig skulle gjengen øve inn nye glansnumre til nasjonaldagsfremvisningen i byen.De gjorde selvsagt det også.

Men minst like viktig var det angivelig å svi av en del av fjorårets premie. Som kjent rekker 5000 kroner til ganske mye is og grillmat.

Ustoppelig

Også Nonstop fantes i partyteltet, som illustrasjon på at Ålefjær høneklubb akter å holde sin virksomhet gående.

— Målet er fellesskap og glede. Det oppnår vi stadig vekk gjennom vårt gode naboskap, kunngjorde vertinne og forkvinne Marit Røisland, som har Nina S. Ruud og Ingrid Wikstad Gundersen med seg i styret i høneklubben på Ålefjær.

— Hvor er de fjærkledde hønene?

— For anledningen i bur. Det er forresten på tide med en utvidelse av bestanden, sa talskvinnen, som like etter presenterte meg for tre høner og en hane, alle angivelig i overgangsalderen, etter sviktende verpefrekvens å dømme.

Det er alt som er tilbake etter at hun fikk 20 høner til 40-årsdagen for tre år siden.