LYNGDAL: Damman sier til Farsunds Avis at han har fått flere henvendelser fra folk som har sett bilister legge seg over i motsatt kjørefelt.

— Jeg ble kontaktet av en bilist som fortalte meg dette for vel ei uke siden. Han hadde møtt en bil i sitt kjørefelt og skvatt så det holdt. Det er jo livsfarlig. Bakgrunnen for at noen forsøker på slik sniking tror jeg må være at noen har funnet ut at lyset som indikerer at man blir registrert ikke blinker når man ligger i venstre felt. Ergo tror mange at de slipper å betale avgiften og slike rykter sprer seg fort, sier Damman til Farsunds Avis.

Bekrefter stort omfang

Han er rystet over at bilistene vil utsette seg selv og andre for fare i et forsøk på å spare 25 kroner.

— Passering i venstre fil er svært trafikkfarlig og kan få konsekvenser. Dessuten er bomstasjonen på en bakketopp som gjør situasjonen ytterligere alvorlig, sier Damman.

Bomstasjonen på Milekrossen drives av selskapet Vegamot i Trondheim. Driftssjef Jørgen Dahlberg bekrefter at mange bilister kjører i motsatt felt gjennom bommen.

— Det er ganske mange. Jeg har ikke de nøyaktige tallene, men det er nok 1000 prosent flere tilfeller her enn i andre bommer, sier Dahlberg til Fædrelandsvennen.

Selskapet har ansvaret for totalt 12 bompengeprosjekter forskjellige steder i Norge.

Alle blir fotografert

Dahlberg bekrefter også at forsøkene på bomsnikingen er nytteløse. Samtlige bilister blir nemlig fotografert, uansett om det lyser eller ikke.

— Alle blir fotografert både foran og bak. Det er ingen som slipper unna, sier Dahlberg.

Bilister som har brikke blir belastet på abonnementet. De som ikke er registrert får regning i posten.

— Leverer dere bildene til politiet, med tanke på at det kan foreligge brudd på vegtrafikkloven?

— Nei, det gjør vi ikke. Da må politiet i tilfelle be om å få utlevert bilder, sier Dahlberg.

Fædrelandsvennen har bedt om å få utlevert bilder som dokumenterer den aktuelle situasjonen, men forespørselen ble avslått av Statens vegvesen av hensyn til personvernet.