LINDESNES: – Dette er jo helt vilt, stotret vinneren fram etter at ordfører Janne Fardal Kristoffersen utnevnte fylkesvinneren fra Spangereid. Overraskelsen kom på mannekengoppvisningen i regi av Spangereid Helselag, hvor Melvin som alltid ellers hadde en hjelpende hånd.

— Det største hjertet

– Vi er så heldige å ha mennesket med det største hjertet i hele fylket. Melvin legger ned uhorvelig mange timer på dugnad hver eneste dag hele året gjennom. Det har han gjort i mer enn 40 år, roste ordføreren.

– Alle kommuner kunne sende forslag til kandidat for årets pris, men Melvin var utvilsomt den beste, sier rådgiver Inga Lauvdal ved kulturavdelingen i Vest-Agder fylkeskommune. Nå skal fylkesvinnerne vurderes av en jury som til slutt velger ut årets vinner på landsbasis.

– Melvin er som en potet. Han kan brukes til alt! Han er med i mange ulike lag og foreninger og sier aldri nei til å bidra. Uansett hva enkeltpersoner, lag, foreninger eller kommunen eller andre spør om hjelp til, så er han positiv, fortsetter kommunenes ordfører.

– Dette setter jeg enormt stor pris på. Det frivillige arbeidet har gitt meg enormt mye, og det er derfor jeg har holdt på, takket Melvin som til daglig jobber som leder for Frivilligsentralen i Lindesnes kommune.

Sjekk denne dugnadslisten!

Melvin har trent aldersbestemte lag i Giv-Akt fotball fra 1973-76. Vært juniorleder og trener for juniorlaget. Sittet i seniorutvalget for håndball, og vært hjelpetrener for aldersbestemte lag. Han er fortsatt hjelpetrener en dag i uka for senior B-laget.

Fra 2007 har han vært fast minibuss-sjåfør på bortekamper og alle Danmarksturer.

I Spangereid idrettslag har han trent aldersbestemte lag i en årrekke, og i ti år har han arrangert innendørsturnering i Lindesneshallen.

I flere år har han vært hjelpetrener og oppmann for A-laget i Spangereid.

Melvin har vært leder av ungdomsklubben KFUK/KFUM i ti år, og arrangert flere 16. mai-samlinger for alle ungdommene i kommunen.

Han ledet Spangereid kr. ungdomsklubb fra 1987 til 2000. De 25 siste årene har han vært søndagsskolelærer. Styreverv i bedehuset i en årrekke, og drar årlig i gang auksjoner til inntekt for bedehuset.

Melvin var med å etablere Lindesnes tennisklubb i 1992, og er fortsatt styremedlem og kasserer.

Han var speiderleder i to år på Betania i Spangereid.

Melvin var leder av fellesmøtekomiteene på Vigeland og Spangereid i flere år.

Melvin har vært frivillig klokker under gudstjenestene fra 2005 til 2010. Han har også vært besøksvenn og andaktsholder på Spangereid eldresenter 8-10 ganger i året siden 2010, og arrangerer også diverse konserter i Kråkevika og Spangereid kirke.

Melvin har vært kasserer i Livsglede for eldre siden oppstarten i 2008, og er fortsatt med.

Melvin er med i den lokale tv-aksjonkomiteen og er kontaktperson for Spangereid og har i flere år hatt ansvar for å samordne og skaffe bøssebærere.