LILLESAND: Kommunen eier en rekke arealer nær sentrum pluss Kaldvell-eiendommen. Områdene har blitt tilrettelagt på ymse vis, og det er planlagt ytterligere tiltak. Om man nå båndlegger disse arealene til friluftsformål, vil man kunne oppnå samme status som om de var eid av staten. Dette gir anledning til å søke om statlige midler til tilrettelegging.

Arealene omkring Springvannsstemmen er på 58 mål. Området er tilrettelagt med turstier, badeplass og gapahuk, og det er planer om å utvide nettet av stier ned mot den nederste demningen og å bygge en trapp ned til Esso-tomta.

Nystem er lite tilrettelaget i dag, men har et stort potensial. Sammen med Springvannsstemmen gir det et sammenhengende grøntbelte over et stort område.

Oppover langs Kaldvellelva eier kommunen et areal på vel 1700 mål. Dette er ett av kommunens desidert mest brukte turområder, og det er mange muligheter framover. Det er planer om å bedre nettet av turstier og områdene langs elva.

For tiltak i nærområdet kan man få 50 prosent statlige tilskudd, mens man for turområder med regional verdi — som Kaldvell — kan få 100 prosent.