Den gamle garasjen sto i full fyr da brannvesenet kom til åstedet på Dalane. Foto: Jan Oddvar Eide

KRISTIANSAND: - Bygget var overtent i løpet av sekunder. I det ene øyeblikket var det ikke antydning til noe der. Et lite minutt etterpå veltet røyken opp og hele bygget var overtent. Nesten som bensin som tar fyr, forteller Lars Erik Stien og Geir Dag Andersen som ringte og varslet brannvesenet klokken 16.53. Brannen oppsto i det gamle garasjebygget til hopp— og alpintanlegget ved Storheia på Dalane, på andre siden av riksveien for det gamle jernstøperiet.

Lars Erik Stien og Geir Dag Andersen forteller at flammene og røyken veltet opp i løpet av sekunder. Foto: Jan Oddvar Eide

— Det er et gammelt tomt lagerbygg og ingenting tyder på at det har vært folk inne i bygningen da det begynte å brenne, sier politibetjent Øyvind Væting, til Fædrelandsvennen.

Røykutviklingen har vært kraftig og røyken var synlig fra store deler av byen. På brannstedet sto flammene opp fra brakkene.

dalane.jpg Foto: Jan Oddvar Eide

Benyttet til overnattingNaboer forteller til Fædrelandsvennen at bygget har stått tomt, men at det har vært åpent. Bygningen eies av Kristiansand Eiendom.

Ifølge naboer har bygningen tidvis blitt benyttet til overnatting. Brannvesenets røykdykkere har i ettermiddag gjennomsøkt bygningen to ganger.

Klokken 18.00 opplyser politiet at det ikke er funnet personer i brakka.

Røyk over hele byen

Bygningen ble tidligere benyttet som utstyrsbygning for tråkkemaskin og annet utstyr.

Brannmester Erik Johannessen får beskjed om at det ikke er funnet noen personer i brannruinene etter mannskapene har gjennomsøkt bygget igjen. Foto: Jan Oddvar Eide

Brannvesenet er på stedet med flere biler og gjennomfører slukking av brannen. Ifølge brannmester Erik Johannessen i Kristiansandsregionen brann og redning (KBR) kan det erfaringsmessig være en del "lurium" i slike bygg. — Det kan være lakk og maling, dekk og ting av gummi - alt som kan være i en garasje eller gammelt verksted. Og så er det antakelig et papptak øverst, slik at det oppsto store mengder røyk, sier Johannessen.

Røyken var synlig over store deler av byen.