FARSUND: Nå er flekkefjordskvinnen dømt til ubetinget fengsel i 21 dager.

Det var 4. august i fjor at politiet ble varslet om mistenkelig kjøring med båt i elva i Flekkefjord sentrum. Ifølge vitner skal båtføreren av den 24 fots snekka ha hatt store problemer med å legge til kai. Fartøyet deiset blant annet i en annen båt ved kaia.

I land steg en mann og den kvinnelige føreren. Vitnene beskrev kvinnen som ruset.

Ramlet over ende

— Da kvinnen steg på land så de at hun ramlet over ende, står det i dommen fra Lister tingrett.

I retten forklarte kvinnen at hun hadde vært på sjøen i åtte timer da hun ankom Flekkefjord. Hun hevdet at hun ikke hadde drukket mer enn fem, seks flasker pils under båtturen, og at hovedinntaket av alkohol skjedde etter at hun la til kai i Flekkefjord.

43-åringen hevdet blant annet å ha drukket både vin og brennevin fra hun la til kai til politiet dukket opp.

— Retten fester i så måte ingen tiltro til tiltales forklaring om at hun kun hadde drukket et mindre kvantum øl i løpet av dagen, og således var tilnærmet edru under hele båtturen, for deretter; i det korte tidsrommet fra båten var lagt til kai og fortøyd og frem til politiet kom, skal ha inntatt alkohol i en mengde som tilnærmet alene skal ha medført en alkohol-konsentrasjon i blodet på 2,52 promille, skriver sorenskriver Harald Jølle i dommen.

Tidligere ustraffet

Kvinnen stod også tiltalt for å ha drukket alkohol etter at hun hadde lagt til kai. Grunnen var at kvinnen burde ha forstått at kjøringen hennes kunne medføre politietterforskning. Kvinnen ble gjort oppmerksom på at politiet var varslet da hun gikk i land i Flekkefjord.

43-åringen ble dømt for både fyllekjøring og for å ha drukket alkohol før politiet dukket opp.

Selv om kvinnen er tidligere ustraffet, mente retten at hun måtte dømmes til ubetinget fengsel. På grunn av sin økonomiske situasjon, ble hun imidlertid ikke idømt saksomkostninger.