MENY: Skalldyrtallerken med krabbe, reker og blåskjell. Foto: Roar Greipsland
SMÅ FRISTELSER: Blåskjell. Foto: Roar Greipsland
OSTEFAN: Kari Lindland besøkte det europeiske matmarkedet på torvet. Det endte opp med flere av de smaksrike typene. Foto: Roar Greipsland
PÅ PLASS: Ballongselgerne er der selvsagt. Foto: Roar Greipsland
VARIERT: Ikke bare skalldyr på festivalen. Foto: Roar Greipsland
MANDAL: Solbad på dekk, fortøyd fem meter fra festivalens arena. Foto: Roar Greipsland
BESØK: Den danske marine besøker nok en gang Skalldyrfestivalen. Foto: Roar Greipsland
TRAVELT: De mange kokkene i byens restaurantnæring har hektiske timer og lange dager. Foto: Roar Greipsland
LUNSJ: Mange tok seg lunsj i et av matteltene. Foto: Roar Greipsland
LUNSJ: Mange tok seg lunsj i et av matteltene. Foto: Roar Greipsland
FAMILIER: Fredag ettermiddag tok mang en småbarnsfamilie turen til byens festival. Foto: Roar Greipsland
KOKKESIRCUS: Mathias Spieler Bugge fra The Flying Culinary Circus kokkelerte i Bryggegata. Foto: Roar Greipsland
NYTER: Solskinn, sommervarme og deilig lunsj i et av byens restauranttelt. Foto: Roar Greipsland
NYTER: Solskinn, sommervarme og deilig lunsj i et av byens restauranttelt. Foto: Roar Greipsland

MANDAL: Tradisjonelt er fredagen den virkelig store kvelden med flest besøkende.

Når varmen og finværet i tillegg er på plass, ventes det tusener av besøkende til Skalldyrfestivalen både fredag og resten av helgen. Festivalledelsen regner at rundt 50.000 besøkende vil være innom.

Se bildeserie fra festivalen øverst i saken!