MANDAL: Det viser tall fra Statistisk sentralbyrå som ble lagt fram i dag.

Mens samtlige kommuner i Vest-Agder har hatt en økning i folketallet så langt i år, har antallet innbyggere i Mandal gått tilbake.

Grunnen er følgende; Så langt i år er det født 88 personer i Mandal. Samtidig har 64 personer gått bort. Det gir et fødselsoverskudd på 24 personer. Samtidig har det flyttet 272 personer til kommunen, problemet er bare at det har flyttet ut 315 personer. Det gir en negativ tilvekst på 19 personer i kommunen med 15.130 innbyggere.

Vennesla og Songdalen i vekst

Vennesla er en kommune i vekst, og det viser også statistikken til fulle.

Så langt i år har det vært en folketilvekst på hele 125 personer i kommunen som nå innehar 13.708 innbyggere. Det utgjør nesten én prosent økning på bare seks måneder.

Songdalen kommune er imidlertid den kommunen som har absolutt størst folketilvekst med en økning på over 1,5 prosent.

Så langt i år har kommunen hatt en befolkningsøkning på 96 personer. Nå bor det 6261 personer i Songdalen. Økningen skyldes først og fremst at innflyttingen har vært langt større enn utflyttingen. I tillegg har det blitt født mer enn dobbelt så mange som det har gått bort.

Økning i begge fylker

Per 1. juli i år bor det totalt 175.290 personer i Vest-Agder. Ved årsskiftet bodde det 174.324 personer i fylket. Det er en økning på i overkant av 0,5 prosent.

Økningen i antall innbyggere har vært helt lik i Aust-Agder i den samme perioden.

Per 1. juli i år bor det 112.105 personer i Aust-Agder.

Austfylket har i motsetning til Vest-Agder flere kommuner som går tilbake i antall innbyggere. De kommunene som opplever tilbakegang er Risør, Åmli, Iveland, Bygland og Valle.

Knallvekst i Froland

Den kommunen i Aust-Agder som opplever størst økning i antall innbyggere er skogbrukskommunen Froland med en økning på hele to prosent.

Innflyttingen til kommunen har vært nesten dobbelt så stor som fraflyttingen. I tillegg har det blitt født dobbelt så mange personer som det har gått bort. Totalt har folketilveksten vært på 109 personer i Froland. Per 1. juli i år hadde Froland 5366 innbyggere.

Her kan du lese hele statistikken selv.