— Jeg var heldig og kom raskt til behandling. Fra jeg kjente smertene til blodåren var blokket ut ved sykehuset i Arendal, gikk det bare fire timer, sier Skjevesland.

31. mai er siste dag som biskop i Agder og Telemark. Da fyller han 70. De kommende 12 ukene i embetet blir travle, blant annet med en avskjedsrunde i prostiene i bispedømmet. Det begynner allerede tirsdag i Lister.

— Jeg ser for meg en krevende periode. Men jeg har tenkt å bruke vettet. Hjerteproblemene var en tankevekker, medgir biskopen, som også holder på med to bokprosjekter som skal fullføres.

Når han takker av 31. mai, er planen "å ligge på ryggen" de første ukene, som han selv uttrykker det. Pensjonisttilværelsen er ikke noe han gruer seg til.

— Jeg skal nok få tiden til å gå med skriving og vikartjenester. Men sommeren vil jeg benytte til å slappe av.

Hvem som bør etterfølge ham som biskop, vil han ikke uttale seg om. Den prosessen mener han blir godt ivaretatt av bispedømmerådet.

Skjevesland flyttet fra Oslo til Kristiansand i 1999, da han ble biskop. Han kommer ikke til å returnere til hovedstadsområdet når han går over i pensjonistenes rekker.

— Jeg har allerede flyttet ut av bispeboligen og slått meg ned ved Otras bredd på Lahelle. Her blir jeg boende, sier Olav Skjevesland.