ARENDAL: De tre rumenske statsborgerne ble pågrepet tirsdag ettermiddag, skriver Agderposten.

— Under pågripelsen fant vi 160 narkotiske tabletter, 25.000 kroner i kontanter og en del smykker. Smykkene, som vi mener er stjålet, har vi greid å spore tilbake til gjenbruksbutikken til Misjonsselskapet, sier stasjonssjef Jan Sverre Krogstad ved Arendal politistasjon til avisen.

Fremstilles for fengsling

Den ene av de tre ble løslatt etter å fått et forelegg på 4.000 kroner.

— Det ble funnet forskjellig typer piller på og i nærheten av disse tre personene. Kvinnen som er løslatt har fått et forelegg for det som kunne knyttes til henne, sier politiadvokat Unni Guldberg til Fædrelandsvennen.

De andre to, en 43 år gammel mann og en 37 år gammel kvinne, blir mest sannsynlig fremstilt for varetektsfengsling fredag.

— De har ingen tilknytning til landet, noe som kan utgjøre en unndragelsesfare, sier Guldberg.

Tar kontakt med narkomane

De tre rumenerne ble tatt etter en spaningsaksjon i Arendal sentrum.

— Vi får stadig meldinger om diverse personer som tilbyr tabletter. I dette tilfellet holdt vi øye med en person som vi trodde var en av de mest aktive, sier politiførstebetjent Asbjørn Røed ved narkotikaavsnittet i Arendal.

Den rumenske kvinnen, som satt med en kopp og tigget i sentrum, ble sett mens hun tok kontakt med flere kjente narkomane.

— Etter hvert beveget denne personen seg ut av sentrum, hvor hun ble møtt av andre personer fra det samme miljøet, sier Røed.

Mener salget er utbredt

Politiet valgte da å aksjonere, noe som resulterte i tre pågripelser og beslag av tabletter, kontanter og smykker.

Røed har inntrykk av at salg av denne typen er ganske utbredt blant tiggerne i byen.

— Det er sikkert noen som er mer aktive enn andre, men jeg har inntrykk av at det er ganske omfattende. Den som sitter med koppen tar kontakt med personer som ser litt shabby ut, det gjøres avtaler og tiggeren ringer den som har varene, sier Røed.

Pågrepet tidligere

En av kvinnene som ble pågrepet tirsdag skal ha blitt tatt i en tilsvarende aksjon i mai. Politiet fant da 17.000 kroner i kontanter og tabletter med spor av narkotika.

— Dette var tabletter som trolig kommer fra Øst-Europa. Hvor tablettene kommer fra har vi ikke helt oversikten over, men mitt inntrykk er at det er ganske mange som er i omløp. Etter den siste aksjonen har vi fått flere nye meldinger om at det foregår salg, sier Røed.