Fjordlines passasjerer måtte vente igjen på kaia mens Superspeed kunne se Foto: Vegard Nekstad

KRISTIANSAND: — Sørvestlig kraftig vind og bølger er ugunstig for oss. Bølgehøyden var rundt 2,5 meter. Vi har marsfart på 36 knop, men senker farten, og kjører ned til Hanstholm før vi endrer kurs mot Hirtshals. Vi kjører sikk sakk for at bølgene skal komme riktig på skroget. Dette gjør vi for å lage en mer behagelig overfart for passasjerene. Beklageligvis tar det lenger tid, og vi har fått forsinkelser, sier administrerende direktør Ingvald Fardal i Fjordline.

Ti ferjer forsinket

Alle ti seilingene mellom Kristiansand og Hirtshals mandag og tirsdag - fem hver vei - har blitt flere timer forsinket.

Med smekkfulle ferjer anslår selskapet selv at 6.000 passasjerer er rammet, på rundt 30 timers forsinkelser til sammen.

De får ingen kompensasjon for forsinkelsene.

— Nei, da måtte forsinkelsene være langt mer alvorlige. Men vi sender sms til alle vi kan, og når de aller fleste. Mandag var det bare tre personer som kansellerte billetten sin, sier Fardal.

Forsinkelsene

Problemene startet da 06.45-avgangen mandag ble over tre timer forsinket ned til Hirtshals i den kraftige blåsten.

Tidsskjemaet er trangt, og selv om været ble bedre, har Fjordline små muligheter til å kjøre inn forsinkelsen.

— Vi har en syklus på 6,5 timer frem og tilbake. 2,15 timer ned, så en time på å snu og deretter 2,15 timer tilbake, så en time på å snu igjen, sier Fardal

Hver ferje har derfor vært to til tre timer forsinket. 06.45-avgangen tirsdag morgen er likeså oppsatt med ny avgang 09. ## I rute onsdag

Men hver tirsdag kveld hopper Fjordline over kveldsseilingen på grunn av vedlikehold. Dermed vil seilingene fra onsdag morgen være i rute.

— Vi beklager forsinkelsene. Det er første gangen i sommer vi opplever dette været med slike forsinkelser. Men vi bor her vi bor, og værgudene bestemmer mye, sier Fardal.