KRISTIANSAND: — Det var såpass hektisk i byen generelt sett, at narkotika i forbindelse med Odderøya Live greide vi ikke å prioritere. Det har ikke vært noen spesielle beslag på festivalen. Det skyldes ene og alene at vi måtte prioritere andre ordensmessige saker, forteller etterforskningsleder Kjell Erik Eriksen ved Kristiansand politistasjon.

Fint vær, mange turister og festival gjorde at svært mange mennesker tok turen til byen lørdag.

— Det er ferieavvikling i politiet. Vi har nok folk på jobb, men ikke så mange at vi kan håndtere så store menneskemasser som var i byen på lørdag. Folk har ferie, det er mange turister i byen og været var fint. Da må vi prioritere hva vi skal håndtere, og i helga ble det andre ting enn bruk av narkotika, sier Eriksen.

— Var det dermed fritt fram for narkobruk på festivalen?

— Det er for drøyt å si. Vi hadde folk ute, men så skjer det ting som vi må håndtere. Vi har relativt lite narkobeslag fra helga, og de få som er, kan ikke nødvendigvis knyttes til festivalen. Det var 8000 mennesker på festivalen, og en del folk var berusede og påvirket. Men det er kanskje ikke annet enn man kan forvente når så mange er på ett sted, sier Eriksen.

Det var ikke en enkelthendelse som krevde politiets oppmerksomhet lørdag, men mange mindre ordensforstyrrelser.

— Vi hadde legemsfornærmelser, promillekjøring, og ran av person. En patrulje måtte følge noen pågrepne til legevakten. Det er mye som skjer akutt som må håndteres der og da, sier Eriksen.

Han vil ikke kommentere hva politiet hadde av mannskaper på Odderøya Live.

— Sett fra vår side, skulle vi gjerne hatt nok mannskap til å ha prioritert narkotikabruk på festivalen, sier Eriksen.