LILLESAND: — Om du jobber i Arendal, Grimstad eller Kristiansand er det ganske optimalt å bo i Lillesand, det er det flere og flere som oppdager, sier eiendomsmegler Jan Olav Birkenes i DNB Eiendom.

VESTLIGSTE BYDEL: Det nye Kroksteinåsen boligfelt blir den, i alle fall foreløpig, vestligste delen av tettbebyggelsen i Lillesand. En ny vei er planlagt ned mot gamle E 18, noen som gjør veien vestover kortere. Foto: Per Arne Kvamsø

Det er tid for visning i det nye boligbeltet i Kroksteinåsen , rett vest for tettbebyggelsen i Lillesand. Men det er en skikkelig smeigedag, og folk foretrekker badelivet fremfor boligtomter. Ingen dukker opp. Men Birkenes fortviler ikke av den grunn, for interessen for det nye feltet er god.

— Vi la ut dette feltet for salg i månedsskiftet mai-juni, og 23 av 78 boenheter er alt solgt, sier han. Mange er oppe og kikker på egen hånd, og stativet med salgsbrosjyrer må stadig fylles opp.

ENGELSHEI: Alle de 82 boenhetene i Engelshei-feltet er solgt. Og beboerne får en hyggelig utsikt over Kaldvellfjorden med på kjøpet. Foto: Jostein Blokhus

— Her er det romslige tomter og maksimale solforhold. Det er sjelden et område er så mye opparbeidet, tilkoblingene ligger klare og veiene er ferdig asfaltert. Og alt er husbank-klargjort. En barnehage er alt på plass, sier Birkenes.

Han har også hatt ansvaret for salget av Engelshei-feltet på Kaldvell, i den andre enden av byen. Her er alle de 82 boenhetene solgt. Mange av beboerne har en vakker utsikt over Kaldvellfjorden.

FOSSBEKK BRYGGE: Byggeprosjektet på Fossbekk er noe av det nærmeste du kommer tean i tanga. Av 19 leiligheter i første byggetrinn er 15 solgt. Foto: Jostein Blokhus

Stor interesse Også fra utbyggerne av Fossbekk brygge er det glade toner.

— Det går veldig greit. Byggetrinn en består av 19 leiligheter, og her er det bare 4 igjen. Alle ligger fint til, med mye sol og mulighet for båtplass. Neste byggetrinn legges ut til høsten. Her er det 34 leiligheter. Noen ligger kjempefint, andre må velge mellom utsikt og kveldssol, og dette vil nok gjenspeiles i prisen, sier Tone Solheim Grøsle, daglig leder av Plussmegleren.

NYGÅRDEN: 12-13 av de 25 prosjekterte leilighetene på Nygården er solgt. Her er det kort vei til sentrum — og til Post- og telebygget. Foto: Jostein Blokhus

På Bergstø, like ved Post— og telebygget, blir det byggestart for Nygården rett over sommerferien.

— Vi har til sammen 25 leiligheter. Vi var veldig fornøyd med de to første byggene, de ble nesten utsolgt med en gang. Nå er 12-13 solgt. Vi hadde håpet å få solgt med på det siste, men vi har hatt en god del henvendelser, sier boligkonsulent for Kruse Smith Eiendom Trine Netland Snaprud.

ATRIUMHUS: Til høsten begynner salget i Luntevika Atrium. Interessen har alt vært stor. Foto: Jostein Blokhus

Luntevika Atrium vil bestå av 16 hus med innhegnete og usjenerte hager.

— Vi begynner å selge til høsten. Men det har vært stor interesse allerede. Her er det stille og sentralt. Ingen sjøutsikt, men nær sjøen. Vi har virkelig tro på dette. Og på den andre siden av veien tegnes det nå på 25-30 leiligheter, sier eiendomsmegler Eivind Severinsen i ABCenter.

LOFTHUS PANORAMA: Av de til sammen 35 leilighetene i de to første blokkene i Lofthus Panorama er det bare én som ikke er solgt. Nå kommer en blokk til. Foto: Jostein Blokhus

Lofthus Panorama ved Vardåsen har også opplevd god respons. Av de 14 og 21 leilighetene i de to første blokkene er det bare én som ikke er solgt.

— Nå kommer et tredje bygg med 21 leiligheter, mer vendt ned mot sentrum og med mye sol. Her blir det leiligheter fra 47 til 113 kvadratmeter, pluss en over to etasjer på 214. Interessen er helt ok, men vi hadde håpet å selge flere uten at jeg har helt oversikt. I utgangspunktet skal vi ha solgt 50 prosent av leilighetene før vi starter byggeprosessen, sier eiendomsfullmektig Håkon Bekkelien i Exbo Lillesand.

Flest lillesandere

Flertallet av boligkjøperne er lillesandere. Mange er i kategorien 50 pluss og har gått lei av stell av hus og hage. Men flere og flere utenbys fra har fått øynene opp for Lillesand som bosted.

— Hos oss er det mye lillesandere som har kjøpt, men også folk fra Kristiansand. Motorveien og nærhet til sentrum betyr mye, sier Håkon Bekkelien i Exbo Lillesand.

— Hos oss er det veldig mange fra ulike deler av Lillesand. I tillegg er ser vi flere som flytter hjem igjen etter å ha vært noen år borte, sier Trine Netland Snaprud, boligkonsulent for Kruse Smith Eiendom.

— Her er halvparten fra Lillesand, men jeg er overrasket over hvor mange som kommer utenbys fra. En del av disse menneskene har relasjoner til Lillesand, som at de har barnebarn her, sier Tone Solheim Grøsle, daglig leder i Plussmegleren.