KRISTIANSAND: Det var natt til 12. juli i fjor at Rizgar Mahmud (58) plukket opp en passasjer i Kristiansand sentrum. Han kjørte til Bråvann. Da mannen skulle betale regningen på 300 kroner ba han Mahmud komme ut av taxien.

— Plutselig tok han tak i meg og skallet med ned. Så begynte han å slå mot hodet mitt. Han var som et dyr, sa drosjesjåføren i Kristiansand tingrett onsdag.

Uprovosert

På tiltalebenken sitter en 23-åring fra Kristiansand. Ifølge tiltalen skal han ha slått Rizgar Mahmud i ansiktet, på beina og på kroppen. Han ble også påført hjernerystelse.

— Handlingene var uprovosert og bar preg av mishandling, skriver aktor Johan Martin Kile i tiltalen.

I retten erkjente 23-åringen straffskyld. Men han husker ikke hendelsen. Ikke engang at han tok drosje.— Men jeg hadde følelse av at jeg hadde vært i bråk da jeg våknet opp dagen etter, sa han.

Ba om unnskyldning

Etter at Rizgar Mahmud hadde forklart seg onsdag, ba 23-åringen om å få komme med en unnskyldning til ham.

— Jeg vil si unnskyld. Jeg husker ikke dette fordi jeg var ruset, men jeg er lei meg for det jeg har utsatt deg for, sa tiltalte i retten.

Til Fædrelandsvennen sier Rizgar Mahmud at han ikke kan akseptere unnskyldningen.

— Han forsøkte jo å drepe meg, sier drosjesjåføren.

Har fortsatt å kjøre

Etter volden har han fått godkjent yrkesskade av NAV. Han sier imidlertid at han har fortsatt å kjøre taxi.

— Jeg har ikke noe annet valg. Jeg er 58-år gammel, jeg får ikke noe annet arbeid, sier Rizgar Mahmud til Fædrelandsvennen.

Han har kjørt drosje i fem år, men aldri vært utsatt for vold. Nå kjenner han frykten komme når det er muskuløse kunder baksetet.

23-åringen er den samme som er tiltalt for å frihetsberøvelse og grov vold på yachten La Loba i Kristiansand. Han er tiltalt for en rekke forhold i saken som torsdag avsluttes i Kristiansand tingrett.