KRISTIANSAND : — Det verste med innbrudd er at noen bryter seg inn i den private sfæren. Det er en skikkelig ekkel følelse, sier Hans Otto Lund til Fædrelandsvennen.

Vindu på vidt gap

Det var et dystert syn som møtte høyretoppen i Kristiansand da han kom hjem fra bystyret sent onsdag kveld.

— Da jeg kom hjem, kunne jeg ikke forstå at et vindu stod åpent i andre etasje. Jeg gikk opp i soveromsavdelingen og så at alt var endevendt. Det var rot over alt, forteller Lund som dro til byen ved 14-tiden. Kona var også hjemmefra.

Ifølge høyrelederen har tyvene tatt seg inn i boligen i Knarreviksveien ved å bryte opp et vindu på bakkeplan med brekkjern. Vinduene i huset er helt nye og klassifisert som innbruddssikre ettersom de verken kan skrus eller dirkes opp. Men de måtte gi etter for brekkjernet.

Bunadssølvet borte

Ifølge Lund har tyvene gått etter verdifulle og lett omsettelige eiendeler.

— Jeg har ikke oversikt over alt som er stjålet, det blir en stor jobb i morgen. Men de har stjålet klokker, gull og sølv. Noe av det kjedeligste er tapet av alt bunadssølvet mitt som jeg har hatt gjennom en årrekke. Det er også veldig ekkelt at de har stjålet et kamera med private bilder, sier Lund.

Tyvene har vært svært utspekulerte, forteller høyrelederen.

— Før de har gått i gang, har de trukket for gardinene mot naboene for å ikke bli sett. De har også konsentrert seg om annenetasjen i huset hvor det ikke er alarmanlegg. De har trolig styrt unna den delen av huset som har alarm, sier Lund.

Nå skal det på plass sensorer som dekker hele huset, bedyrer Lund.

Politiet imponerte

Han er svært imponert over politiets håndtering av saken.

— Da jeg oppdaget tyveriet varslet jeg politiet, men regnet ikke med at saken ville bli prioritert. Men jeg opplevde i stedet at forholdet ble tatt på største alvor. Patruljen var her etter kun 45 minutter, sier Lund.

Innbruddet er loggført hos politiet klokken 21.26 onsdag kveld.

— Eierne av huset har vært borte da tyveriet skejdde. Det er stjåletsølvtøy, klokker og diverse smykker, opplyser operasjonsleder i Agderpolitidistrikt, Ove Austenaa.

Fant ikke pcen

Oppi all elendigheten er Lund svært glad for at tyvene ikke fikk med seg en pc som stod i en annen del av huset.

— Som de fleste andre tar jeg ikke back up ofte nok. Jeg er derfor utrolig glad for at de ikke tok den, sier Lund.

Hans Otto Lund sitter i helse- og sosialstyret i Kristiansand. Han tror sin ubehagelige erfaring kan komme godt med i det politiske arbeidet.

— Nå vet jeg hvordan det er å oppleve hverdagskriminalitet på kroppen, sier Lund.