KRISTIANSAND: Mannen ble i Kristiansand tingrett dømt for å ha utøvet vold mot sin tidligere samboers datter, samt trusler mot en venn av samboeren.

Erkjente trusler

Når det gjelder tiltalepunktet mot samboerens datter fant retten det beviselig at han hadde utøvd forsettelig vold mot barnet. Tiltalte har også erkjent at han tok tak i armen hennes.

Tiltalte erkjente å ta truet vennen av samboeren. Selv om vennen selv husket lite fra hendelsene så fant retten det beviselig at mannen hadde truet.

Straffen ble satt til 21 dagers betinget fengsel og et oppreisningsbeløp til samboerens datter på 5.000 kroner.

Mannen sto også tiltalt for å ha utøvd vold mot samboeren, men dette ble han frikjent for.

Tiltalt for vold mot samboeren

Mannen var tiltalt for å ha utøvd vold mot og truet sin tidligere samboer i en periode mellom høsten 2009 og sommeren 2010. Volden skulle ifølge tiltalen ha skjedd i parets hjem i Kristiansand. Fornærmede fortalte i avhør at tiltalte ved separate anledninger skal ha slått henne i ansiktet og på kroppen og tatt strupetak rundt halsen hennes. Han skal også ha truet med å drepe henne ved flere anledninger.

Nektet for vold

Ifølge tiltalebeslutningen skal han også ha tatt hardt rundt samboerens datters håndledd og vridd til slik at hun ble påført hevelser i armen.

Tiltalte nektet i Kristiansand tingrett for alle beskyldningene om vold og trusler. Han hevdet at hendelsene mot fornærmede slik hun hadde forklart dem, aldri hadde funnet sted eller at de hadde kranglet og at det hadde vært gjensidig knuffing, men ikke vold. Han nektet for å ha tatt kvelertak på halsen hennes og for å ha kommer med trusler mot henne.

Tiltalte innrømmer å ha tatt tak i armen til samboerens datter ved én anledning etter at de to hadde kranglet, men ikke å ha vridd rundt den. Han hevder også å ha trukket armen til seg med en gang. Tiltalte erkjente at hendelsen kunne ført til at samboerens datter fikk blåmerker, men han mente ikke å utøve vold mot henne.

Truet mann

Mannen var også tiltalt for å ha truet en venn av samboeren og ved flere anledninger sagt at han måtte holde seg unna samboeren, hvis ikke skulle han "ta ham".

Tiltalte erkjente at han ved to anledninger skal ha bedt vennen holde seg unna samboeren og truet med å "ta ham" hvis han ikke etterfulgte.

Ønsket 120.000 kroner i erstatning

Bistandsadvokaten la ned påstand om at tiltalte skulle betale en erstatningssum på 60.000 kroner til både fornærmede samboer og til hennes datter. Aktor la ned påstand om fengsel i åtte måneder.

Tiltaltes forsvarer la ned påstand om full frifinnelse.

Retten fant flere sprik i forklaringene til tiltalte og den fornærmede samboeren og det var ved de fleste anledningene ingen vitner til hendelsene.

Tvilen kom tiltalte til gode

Ved den påståtte volden mot samboeren fant retten det slik at de rapporterte skadene ikke samsvarte med fornærmedes forklaring, og at skadene ikke var alvorlige nok til å anse som legemsbeskadigelse.

To av rettens tre dommere fant at det ikke var tilstrekkelige beviser for at tiltalte hadde utøvd vold slik tiltalen beskriver.

Retten fant det heller ikke beviselig at tiltalte hadde tatt strupetak på fornærmede eller at han hadde truet henne.