HØY FART: Politiet mener de ut fra vitneforklaringer og disse sporene på stedet har god grunn til å mistenke at Volvoen som kom over i motsatt kjørefelt holdt god fart. Foto: Jan Ivar Rafoss

KVINESDAL: – Føreren av den sorte Volvoen som kom sørfra, fikk skrens, snurret rundt og traff en grå Honda. Vi har god grunn til å mistenke at bilen holdt høy fart, både ut fra vitneforklaringer og bilspor på ulykkesstedet, sier lensmann Jan Magne Olsen ved Kvinesdal lensmannskontor til Fædrelandsvennen.

Både sjåføren (19) og passasjeren (16) ligger alvorlig skadet på sykehus etter trafikkulykken i Kvinesdal lørdag kveld. Begge skal være utenfor livsfare.

Føreren av den sorte Volvoen ble stoppet av politiet under tolv timer før det smalt mellom de to bilene på Faret bro, en kilometer sør for Kvinesdal sentrum, lørdag kveld.

– Ved 10.30-tiden lørdag formiddag kom Volvoen, som senere var involvert i ulykken, rett mot en politipatrulje i høy hastighet. Den kom over i motsatt felt i en sving, så patruljen måtte bremse opp for å unngå frontkollisjon. 19-åringens førerkort ble beslaglagt på grunn av uaktsom kjøring i svært høy fart, sier Olsen.

Snurret rundt

Snaut tolv timer senere, ved 22-tiden lørdag kveld, mener politiet at 19-åringen satt i førersetet da Volvoen krasjet med en Honda på fylkesvei 465 i Kvinesdal. Fire ambulanser og en luftambulanse bistod på ulykkesstedet.

– Bilen gikk rundt på taket og smalt inn i en annen bil, fortalte et øyenvitne til Fædrelandsvennen lørdag.En av personene i Volvoen satt fastklemt og måtte skjæres løs av brannvesenet.

Fører siktet

Det er rutinemessig tatt blodprøve av 19-åringen.

– Han har status som siktet i saken. Vi vil avhøre aktuelle vitner i løpet av de nærmeste dagene, sier lensmannen.

Det satt to personer i hver av de bilene.

– Den 19 år gamle føreren ligger på sykehuset i Kristiansand med alvorlige bruddskader, men er ikke livstruende skadd, sier lensmannen.

Fløyet til Ullevål

I samme bil satt også en 16 år gammel gutt. Han ble fløyet i luftambulanse fra ulykkesstedet i Kvinesdal, og ligger nå på Oslo universitetssykehus.

– 16-åringen er også alvorlig, men ikke livstruende skadet, sier Olsen.

I Hondaen satt ei jente (16) og en mann (23).

– De kom fra ulykken med lettere skader. Vi har snakket med dem på ulykkesstedet, sier lensmannen.

De to personene i Hondaen ble fraktet i ambulanse til Sørlandet sykehus Flekkefjord etter ulykken.