MANDAL: Ulrik Magnussen fra Telemark og hans far Arthur Magnussen fra Kristiansand var lørdag i Mandal og hjalp en kamerat. Ved 11-tiden hørte de noe som lignet på rop om hjelp.

— Først var vi ikke helt sikre på hvor lyden kom fra, for det blåste nokså mye. Vi kikket i sjøen og ropene bare fortsatte. Vi forflyttet oss, og plutselig så vi et hode som stakk opp vannet ved ei brygge. Min far la umiddelbart på sprang, for vi var et stykke unna, forteller Ulrik Magnussen.

Kjørt hjem

På brygga på østsiden av Mandalselva, ikke langt fra sentrum, fikk far og sønn raskt grepet tak i den eldre mannen de anslår å være i 60-åra, og halt ham opp av det iskalde vannet.

— Han fortalte at han hadde kramper i beinet og ikke klarte å komme seg opp på egenhånd. Vi satte på kalesjen på båten hans og spurte om vi skulle kjøre han til legevakta, men det ville han ikke. Han ville hjem til seg selv, forteller Ulrik Magnussen.

HER SKJEDDE DET: Mannen i 60-årene skulle ut i denne båten lørdag formiddag, da han plutselig skled og falt i uti den kalde Mandalselva. Ulrik og Arthur Magnussen, som tilfeldigvis var i nærheten, fikk reddet båtføreren opp på land og kjørt ham hjem. Foto: ULRIK MAGNUSSEN

Ingen nødetater skal ha fanget opp hendelsen langs Mandalselva.

— Glatte sko

— Det var folk i en båtutstyrsbutikk like ved, men de har ikke hørt hva som skjedde. Det var en del vind som kan ha gjort det vanskelig for andre å høre mannen.

— Forklarte han dere reddet hva som hadde skjedd?

— Han forklarte at han var på vei ut i båten, hadde glatte sko, skled og falt ut i elva, sier Magnussen, som opprinnelig er fra Vennesla.